Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Viacom pratar om Star Treks framtid på bioduken

17-03-16 kl. 07:47 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 14

Viacom, ägare av Paramount Pictures som i sin tur äger rättigheterna till att skapa filmer baserade på Star Trek-universat, har nu visat en större tydlighet om hur de tänker sig med framtidens produktion av Star Trek-filmer. 

 

Redan i mitten av juli bekräftade Paramount att det kommer bli en ny Star Trek-film, och nu har Viacoms VD Robert M. Bakish sagt att de totalt för hela företaget vill skapa 15 nya filmer om året och att Star Trek där är en tydlig del. "Star Trek, Mission Impossible och Transformers är hörnpelare [i vår filmorganisation]" säger Bakish. 


Chris Hemsworth om Star Trek XIV: Jag har pratat med JJ Abrams

17-01-09 kl. 20:39 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 14

Spoiler-varning: Låg - Ingen information som inte framgick i pressmeddelandet som tillkännagav arbetet med Star Trek XIV.

 

hemsworth_mtv_star_trek_xiv_170109.jpg

Redan i dagarna innan biopremiären avslöjade Paramount att man arbetade på en fjortonde film i serien, med Chris Hemsworth tillbaka i rollen som George Kirk. Många har varit oroliga för att detta mest var en PR-manöver, men innan Golden Globes-galan igår kom Hemsworth själv med en del betryggande besked.

 

När filmkritikern Scott Mantz först twittrade om Star Trek XIV var det många som misstänkte att han hade fått någonting om bakfoten. Ett par dagar senare fick vi dock se JJ Abrams bekräfta uppgifterna i egen hög person, vilket i sin tur följdes av ett pressmeddelande.

 

Det står således klart att Paramount, Skydance och Bad Robot gärna vill producera ytterligare en Star Trek-film med Chris Pine och besättning, men det betyder inte nödvändigtvis att det kommer att bli än. Trots insinuationer om att Simon Pegg och Doug Jung arbetar hårt med manuset så har många pekat på Star Trek Beyonds något ringa biljettintäkter och ifrågasatt om planerna verkligen kommer att gå igenom. Det är trots allt inte helt ovanligt för en filmstudio att utlysa en uppföljare till en film för att visa förtroende för den filmen och sedan ställa in uppföljaren om den inte ser ut att bli lönsam.

 

Simon Pegg och Doug Jung är mitt uppe i att skriva ... någonting.

 

Just hur hängivna Star Treks ställföreträdare på jorden är till uppföljarplanerna lär vi inte bli varse om på ett bra tag, men en som verkar inställd på att filmen inte blir inställd är Chris Hemsworth, som hade följande att säga när MTV News frågade honom om han trodde att filmen skulle bli av:

 

"Javisst, javisst. Jag vet inte riktigt vilka datum, men jag har pratat med JJ Abrams och han hade en riktigt bra pitch om det hela, så ..."

 

Det är ännu oklart hur George Kirk ska kunna figurera i samma film som hans vuxna som James T. Kirk, då den förstnämnde dog samma dag som den första föddes. Även Hemsworth själv uppger att han inte vet hur det ska gå till, men han säger att det kommer att dröja ett tag innan han behöver oroa sig över det. I dagsläget är han fokuserad på Avengers: Infinity War, till vilken inspelningarna påbörjas om ett par veckor. Den massiva superhjältefilmen, som kommer att vara uppdelad i två delar, kommer nog att hålla Hemsworth upptagen i ett bra tag framöver, och sedan börjar det bli dags för vår käre åskgud att åka på turné för att marknadsföra Thor: Ragnarok, där även Star Trek-alumner såsom Idris Elba och Karl Urban medverkar.


Har Pegg börjat skriva manus till Star Trek 14?

16-12-10 kl. 12:21 av Aike
Kategori(er): Filmer: 14

pegg_161210.jpg

Simon Pegg tweetade för ett par dagar sedan en bild där han och hans manusförfattarpartner Doug Jung sitter framför två macdatorer och verkar skriva på ett manus på Bad Robots kontor.


Spekulationerna är redan igång att duon har börjat att skriva ett manus till nästa Star Trek-film, vilken skulle vara den fjortonde i ordningen. Movieweb.com tror i alla fall att så är fallet. Den som lever får se...

 

(Tack till Brian Mattocks)


Paramount bekräftar: Star Trek XIV är på väg!

16-07-18 kl. 18:27 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 14

hemsworth_george_kirk_160718.jpg

Nu är det bekräftat: Star Trek Beyond får en uppföljare! Idag har Paramount gett ut ett pressmeddelande där de bekräftar uppgifterna om att en fjärde film i Kelvin-universumet redan är på gång, med Chris Hemsworth i en av rollerna.

 

Det är fortfarande två dagar kvar innan Star Trek Beyond har premiär i Sverige, men det pratas redan vitt och brett om en uppföljare. På en presskonferens berättade JJ Abrams att han var 100% inställd på att han ville göra en till film, och i dagarna har filmkritikern Scott Mantz twittrat att Chris Hemsworth skulle återvända som George Kirk.

 

 

Många har misstänkt att medierna har överdrivit Abrams' kommentarer, och på Reddit har en diskussion om ämnet kategoriserats som "falsk klickbetesartikel".

 

Men falskt var det inte! Idag har Paramount bekräftat dels att en ny Star Trek-film är på g, och att kapten Kirk äntligen kommer att få träffa sin pappa, George Kirk. George Kirk kommer att spelas av ingen mindre än Chris Hemsworth, som även spelade den rollen i den dramatiska inledningen till Star Trek XI. I övrigt är han mest känd som Thor i de enormt framgångsrika Marvel-filmerna, tillsammans med Star Trek-stjärnorna Idris Elba (Heimdall) och Karl Urban (Skurge).

 

I pressmeddelandet får vi även veta att manuset kommer att skrivas av Patrick McKay och J.D. Payne. Långtida läsare minns kanske att författarduon ursprungligen anlitades för att skriva manuset till Star Trek XIII tillsammans med Bob Orci, och hade skrivit ett färdigt utkast innan de ersattes Simon Pegg och Doug Jung. Frågan nu är om den nya filmen kommer att baseras på detta utkast eller om de kommer att skriva ett nytt manus från grunden.

Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter