Gå till innehåll

VOY: Voyager på SVT, del 6


Pjotr'k

Rekommenderade inlägg

Senaste Avsnittet, Bliss

Roligt avsnitt, Trots att det var ytterligare ett så kallat "Seven" avsnitt. Dessutom gillar jag Naomis syn på Voyager, som ett stort skepp med massor av folk, extremt teknologisk och Starfleets flaggskepp, För henne både intressant och skrämmande. Sevens och Naomis samtal på slutet om att jorden inte kanske var så dumt trots allt var bra.

Jag fick dock en känsla av att början var starkare än slutet, någon mer som delar min uppfattning? Doktorns motsträvighet till att döda djuret var ganska lättuträknat, Men känslan man kände när besättningen så sakteligen vände sig mot Seven och hur ensam hon måste känna sig var maffig och vällgjord. Ett betyg får bli strax över medel, 6.5 är ganska rättvist. Eller hur?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svar 173
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva medlemmar i ämnet

Mest aktiva medlemmar i ämnet

Avsnittet Bliss (#209).

Storyn vara bra, rätt så bra uppbyggd. Men jag saknade lite mer information om den här "organismen" eller "monstret" som Naomi kallade det. Apropå Naomi så var hennes rollinsats väldigt bra, precis som Sevens. Scenerna då Seven går med Naomi i famnen var väldigt intressanta. Seven och hennes "peak efficiency" med en liten rädd flicka i armarna. Jättebra.

Jag kunde riktigt känna hennes desperation samlas när Chakotay ville söva henne, för att något av hennes implantat skulle kunna komma att orsaka problem. Gah!

Annars var idén om att (nästan) parodiera på besättningens (överdrivna?) längtan att komma hem välkommen.

"A direct route to Earth's doorstep, out of the blue. What's wrong

with this picture?"

- Janeway

Spontant uttryckt: Jättebra avsnitt! Totalt: 8 / 10

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

5x14 - Bliss

riktigt bra avsnitt faktiskt, och naomi wildman höjer stämningen lite, alltid trevligt med yngre skådespelare, förändrar det hela lite grann, oftast till det bättre...

seven måste känt sig lite knäckt när inte ens vår logiske vän tuvok brydde sig om vad hon sa, och ännu mer när hon upptäckte att den enda i besättningen som fortfarande skulle kunna lyssna på henne var deaktiverad... men det gick ju som tur e väl (vore konstigt annars)...

betyg: 7/10

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

<<Janson>> Bra med lite mer Naomi Wildman, tycker att hennes karaktär är väl den som utvecklas mest. Var det inte lite konstigt bara att de inte tog reda på mer information om han som hjälpte dem? Alltid annars brukar de ju fråga ut alla nya raser de träffar på.
Jag håller med om det du skrev om Naomi. Hon verkar vara en smart tjej, smartare än de flesta vid den åldern (måste bero på att hon är hälften Ktarier...)

Varför de inte frågade ut honom? För det första visste nog inte övriga om att han existerade, förrän efter att han åkt i väg. Doktorn, Seven och Naomi visste visserligen, men:

1. Doktorn hade fullt upp med att beskriva situationen för kaptenen (eller skulle i varje fall beskriva situationen, och ni vet ju hur länge han pratar :sigh: )

2. Naomi kan man väl inte lägga det fulla ansvaret på, även om hon är till hälften Ktarier :D

3. Seven skulle regenerera, men även innan hon gjorde det, så såg hon nog inte något effektivt att argumentera honom att stanna kvar.

<<Janson>> eftersom man vet att det ska bli åtta säsonger.

Sju säsonger skall det vara.

<<Rickard>> Men känslan man kände när besättningen så sakteligen vände sig mot Seven och hur ensam hon måste känna sig var maffig och vällgjord.
Jag håller med. Så raffinerat ändrades alla tankebanor. Lite skrämmande, faktiskt.

<<Quiet>> Annars var idén om att (nästan) parodiera på besättningens (överdrivna?) längtan att komma hem välkommen.

Jag vet inte om jag skulle gå så långt att ens "nästan" kalla det för en parodi, men jag måste ändå säga att jag förstår din tanke. Det har varit en besatthet hos besättningen, speciellt hos Janeway och Kim.

Över huvud taget tycker jag att avsnittet var skrämmande i just det här med att tankebanor ändras. Något som jag dock inte kan förstå är hur även datorns beskrivningar ändras. Jag menar: När Seven kom tillbaka till skeppet, så såg hon på dataskärmarna precis vad de andra såg, trots att det inte var så. Ju mer besättningens tankebanor ändrades, ju positivare blev bilden på skärmen. När Seven frågade datorn vad det där var för ett skepp, sade datorn att de inte har upptäckt något skepp och att anomalin var ett vanligt maskhål. Hur kunde den säga det, om inte även datorns information hade ändrats? "Monstret" hade ju enligt doktorn enbart en hög instinkt, inget medvetenade, men den bör nog ha haft ett starkt medvetande om den kan ändra datamönster också.

Vad är då betyget efter detta långa inlägg? Jo, det blir: 8/10

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Citat från Peter, skickad Nov. 12 2001,08:06

just det här med att tankebanor ändras. Något som jag dock inte kan förstå är hur även datorns beskrivningar ändras. Jag menar: När Seven kom tillbaka till skeppet, så såg hon på dataskärmarna precis vad de andra såg, trots att det inte var så. Ju mer besättningens tankebanor ändrades, ju positivare blev bilden på skärmen. När Seven frågade datorn vad det där var för ett skepp, sade datorn att de inte har upptäckt något skepp och att anomalin var ett vanligt maskhål. Hur kunde den säga det, om inte även datorns information hade ändrats? "Monstret" hade ju enligt doktorn enbart en hög instinkt, inget medvetenade, men den bör nog ha haft ett starkt medvetande om den kan ändra datamönster också.

mjo, sen kan det ju vara att även seven blev påverkad i viss mån och upplevde att datorn gav felaktiga värden, för som den där hämnaren sa efter att de grillat en laddning med antimateria och seven trodde att det var över, så var hon inte helt opåverkad... hon hade ingen längtan att komma tebax till jorden, det gjorde att hon inte drabbades av samma hysteri, men hon kan fortfarande ha påverkats att uppfatta saker felaktigt (fast som vi känner seven så ska hon ju alltid dubbelkolla saker om hennes förnuft säger ifrån)...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men, då hade den ju stoppat spela in precis i slutet när man såg utomjordingen på hans skepp. Vad hände då? Nån som kan tala om det för mig?

Inte så mycket egentligen, han åkte in i monstret igen. Han tänkte väl fortsätta att försöka döda den.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har längtat en halv sesong på nästa avsnitt med borger...

Tidigare i forat: Jag tror inte skeppets sensorer fungerade pga att om jag inte min fel så är skeppet till vis del organsist gellopack (tror inte det stavas så).. sen kan nog varelsen mixa med sensorer då den levde på skärnskepp...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Avsnittet Bliss

Proton:

Bara avsnitt, dock som nån (flera) sa, "eftersom det är flera säsonger kvar så visste man att det var en bluff". Jag håller med. Den där snubbe på Qatai var en härlig karaktär, tycker jag. Förutom att det var en "bluff" så finns det inte mcyket att klaga på, bara att:

7/9 står prcis bredvid Naomi och nästan skriker inte i hennes öra:

-NAOMI WILDMAN, we must keep moveing.

7/9 brukar inte säga efternamn på nån person utom Naomi för alla andra har "rankings"

själva namet Wildman låter lite knäppt i min mun, det tar ett tag att vänja sig.

Men hur som helst 7/9 är som 7/9 ska vara.

Betyg: När Naomi komm i TV rutan höjs alltid betyget med en 2:a!

     8,5/10

Proton

P.s Laddar ner Dark Frotier trailern.....tiden är olidlig.....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Quote from Lis@, posted on Nov. 15 2001,15:50

Avsnittet med Naomi och Seven tycker jag var toppenbäst.

Dom e roliga karaktärer både två. Betyget blir 9,5/10.

Väntar med spänning på Dark frontier............. :borg2:  :borg2:

Jag kan hålla med att Dark frontier kommer nog att bli en 10 poengare.. väntar och räknar dagarna

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Quote from Mikael, posted on Nov. 17 2001,23:19

skoj med många koplingar till Moby Dick.

Moby Dick är inte första gången de hänvisar till. I First Contact (filmen, alltså) är det en mängd hänvisningar, även med direkta citat ur boken (Picard är lysande på att recitera boken).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Quote from Peter, posted on Nov. 18 2001,14:31

I First Contact (filmen, alltså) är det en mängd hänvisningar, även med direkta citat ur boken (Picard är lysande på att recitera boken).

Den scenen får jag fortfarande rysningar av, fastän jag sett filmen 15 ggr.

En till koppling till Moby Dick är ju att Patrick Stewart (Picard) spelade kapten Ahab i filmen Moby Dick (är ganska säker på att detta har nämnts innan).

Vad är det ni tycker Bliss har med Moby Dick att göra? Va det nåt mer än att Qatai stack tillbaka i slutet? Såg nämligen inte hela avsnittet...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad är det ni tycker Bliss har med Moby Dick att göra? Va det nåt mer än att Qatai stack tillbaka i slutet? Såg nämligen inte hela avsnittet...

Jag tror att någon i avsnittet pratade om Moby Dick. Eller drog parallellen mellan Moby Dick och Qatai.

Ang. Dark Frontier: Jag kom på att jag såg dessa avsnitt för ca ett år sedan. Och nu kommer jag inte ihåg vad de handlade om! Detta tyder på att det inte är ett topp-betygsavsnitt. Men jag kan iofs ha fel jag med. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tja, jag vet inte om jag tycker det var ett sånt jätte-bra avsnitt. 9/10. men hur sjutton kunde Voyager helt plötsligt vara så jätte-kraftfullt mot ett borgskepp? Borgerna var ju helt kraftlösa. Var det två faserstrålar och sedan var det bara att stråla ombord en torped. Eller?

Men jag längtar ändå efter andra delen. Hoppas Voyager kommer och skjuter sönder borgernas "stad", ojojoj vad roligt det skulle vara att se!  :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dark Frontier (#211)

Superspännande! Grymt spännande!

Men, jag väntar med att betygssätta tills nästa vecka.

Vem är bäst som Borg-drottningen? Susanna Thompson eller Alice Krige?

Btw, ointressant trivia: med Dark Frontier II har vi sett två tredjedelar av alla Voyageravsnitt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...