Jump to content

Neelix borde inte varit med


Tofumannen
 Share

Recommended Posts

Här är en tanke som garanterat kommer att sågas av de flesta men jag vill ändå ta upp den. Den är i högsta grad hypotetisk. Nåväl.

Jag har aldrig gillat Neelix. Varken rollfiguren eller skådisens jobb(vad han nu heter). Tycker bara att han är fjantig. Det absolut enda coola med honom är att han konsekvent kallar Tuvok för mr Vulcan men fö finns inte mycket bra med honom.

Mitt radikala förslag är att man istället för Neelix skulle haft rymdvarelsen ALF!!!! Helt genialiskt. Det är ju alltid koolt när olika fiktiva figurer möts i samma serie, typ som om stålis möter hulken och likn. Precis som när Picard träffar Sisko i första avsnittet av DS9, vilket skapar en upplevelse att star trek-världen "finns på riktigt", skulle Alf också kunnat ge ett mer verkligt intryck genom att vara med i voyager.

Han skulle varit mycket bättre på att irritera Tuvok än Neelix. Han skulle fört in mer komik i star trek. Han kunde genom sin totala brist på sinne för logik utgjort en suverän motpol till Tuvok. Han kunde nog inte fått vara med i nåt away-team, då hans extrema impulsivitet skulle gjort honom mycket olämplig för sånt. Han skulle nog passat fint i köket som en ytterst social person för folk att snacka med och förundras över. Dialoger med 7of9 skulle nog kunnat bli ytterst intressanta. Han skulle nog kunnat förvirra alla onda raser så till den milda grad att de glömt vad de höll på med. Ta ett möte mellan Alf och nån J'em Hadar(eller hur tusan det stavas). Alf skulle dra värsta skämten så de glömde ta sina droger(har i skrivande stund glömt vad de heter), eller var de bara med i ds9 kanske? Nåja, antagligen måste man vara Alf-freak för att gilla en sån här idé men.....ändå :P

Link to comment
Share on other sites

Det är ju en ytterst intressant idé. Dock tror jag inte Star Trek som serie/film skulle må bra av att blanda in andra redan befintliga raser. Jag tror det skulle bli lite fel fokus. Alf kommer från en serie som är ren komik. Star Trek är ju mer Drama Sci-Fi med inslag av såpa i vissa fall.

Personligen tycker jag att Neelix var en av dom bättre skådespelarna i Voy (finns ju andra bra också, men vissa mindre bra också ja..).

Link to comment
Share on other sites

Jo, visst är Alf rolig. Jag tycker främst han är gullig. Det var så länge sedan jag såg Alf. Mitt omdömma om Alf är lockar till skratt fast det är inget som är världsbäst direkt. Byta ut Nelix mot Alf. Nej :( det tycker jag inte. Jag tycker att Nelix är en av de bästa personerna i Voyager. Han tillför humor ja, men också en länk till Deltakvaderanten där Voygaer har landat. Oskå är han så mångsidg ammbasadör, moralofficer, kock, rådgivare, barnvakt .......

Link to comment
Share on other sites

Kul att så många svarar. Faktum är att förslaget är seriöst!! Det bör tilläggas att jag är omåttlig Alf-fanatiker så jag skulle nog förvånas om nån mer skulle tycka som jag. Jag vidhåller att Neelix är en fjant som dessutom är dåligt spelad och bara sänker serien. Förvisso skulle en viss modifikation av Alf krävas. Han skulle inte få ta till närmelsevis lika mycket utrymme som i sin egen serie. Man skulle vara tvungen att väga hans bizarra egenskaper på guldvåg kontra en massa andra aspekter av serien och jag VET att star trek inte i första hand är komedi men eftersom jag så pass ofta skrattar på mig så...

Om man dessutom ser det från Alfs perspektiv så är det ju ett gyllene tillfälle att få stöta ihop med sina polare Skip & Ronda som fick fly när Melmac sprängdes(ingen vet säkert varför Melmac sprängdes men Alf framförde en teori om att det berodde på att alla pluggade i sina hårtorkar samtidigt........) *HAAAAAAA*

Ok, det är väl LIIIIITE på skämt då :D

Edited by Tofumannen
Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det är intressant att leka med tanken. Kanske inte just Alf, hade svårt för honom efter typ två säsonger, men om man skulle ta in varelser från andra serier/filmer, kanske ewoker (stavning?) eller en Alien (alltså från filmen Alien)? Allt gör ju ändå anspråk på att röra sig i samma universum. Tänk vad förvånad man skulle bli!

Link to comment
Share on other sites

Kul tråd det här :-) Tanken på ALF i en serie låter kanske lite mycket metaserie för min smak. Men man kanske kunde ta in en hårboll (wookie kanske?) med samma brist på social känsla som ALF verkar ha av din beskrivning. Skulle kunna bli en motvikt mot det alltför serieösa som st är i bland. J.

Link to comment
Share on other sites

Yo Odo.

Din tanke om aliens i Star Trek var ju helt genialisk. Det skulle vara OHYGGLIGT coolt om de dök upp i Star Trek. Kan ju dra parallellen Alien vs. Predator. Personligen tyckte jag det var OERHÖRT coolt att de dök upp i samma film. Visst Star Trek-poliserna sågar självklart såna här idéer men jag tycker det är tufft som tusan

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Jag har sett ALF åtskilliga år efter att man satt bänkad och diggade varje vecka, den liksom många andra åttiotalsserier håller inte riktigt idag har jag märkt. Nostalgi är tyvärr inte detsamma som "bra"!

Alf är dessutom för mycket "fantasi" för att jag skulle vilja blanda in det i Star Trek. ST försöker, hur märkligt det än kan låta för en del, upprätthålla ett visst mått av realism. Att då slänga in ännu fler "comic relief"-figurer i form av mupp-dockor skulle bara förlöjliga serien.

Däremot skulle jag önska att de olika Star Trek-serierna interagerade mer med varandra. Fler gästskådisar och framförallt fler beröringspunkter. Man har byggt upp en ganska rik historik i Star Trek-världen, och detta borde man utnyttja bättre.

Dessutom ser jag inget värde i att få se Aliens, wookies eller Stålmannen i Star Trek. För mig skulle det bara dra ned realism-känslan betydligt. Det räcker väl med att de slog ihop Alien och Predator...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tycker det är en ganska bra ide med Alf. Visst, jag gillade Neelix men Alf skulle vara kul o. Tanken på att se Alf med en kockmössa i mässen medan han förolämpar Janeway på sitt speciella sätt. Sen Aliens som invaderar Federation. Klockren ide. Vilken överlevnads serie det skulle bli. Eller som så många gånger hänt förut. Blanda in en strid mellan Federationen och Imperiet(Star Wars) men där går vi nog för långt. Men tänk att ha Dr.Who med på skeppet eller Apornas Planet Vs. Voyager. Det går ju, säg att en dimension har öppnat sig och universum blandas. BTW, Har ni sett Star Trek Frasier på Youtube eller The Ultimate Last Voyage eller vad den heter och the Wrath of Farrakhan med Jim Carrey?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...