Jump to content

Vad har ni gjort under sommaren?


Fmi
 Share

Recommended Posts

Ptja, det är kanske fortfarande lite för tidigt för att sammanfatta vad man gjort för något under sommaren/semestern, men lite skoj har ni säkert hunnit med...

Själv har jag haft en väldigt lugn sommar då det inte blev något sommarjobb det här året. Har tagit det riktigt lugnt de senaste fyra veckorna medan jag varit här i Växjö och agerat lägenhetsvakt åt mamma som varit på semester. Har passat på att träffa föräldrar och gamla vänner, njuta av solen de få dagar som det varit möjligt (det är ju just typiskt att både Växjö och Lund nästan alltid ligger sist resp. nästsist i solligan :P), läsa böcker etc.

Känns verkligen som att man "laddat om batterierna" under dessa veckor ... Blir nästan skönt att åka hem nu under veckan för att åtminstone sätta igång med lite mer seriösa grejjer (söka heltidsjobb, förbereda höstens extrajobb, kanske t.o.m. plugga lite ...).

Och sen till kanske det viktigaste; Jag har hunnit se ett par säsonger av TNG och även kommit in en liten bit i SD9 ;)

Så ja, vad har ni hittat på under sommaren?

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr har inte min sommar varit lika avkopplande. Jag har ett sommarjobb på Danish Crowns köttlager där man jobbar minst 11 timmar om dagen i +1 C fyra dagar i veckan, är mist sagt mosig när jag kommer hem om kvällen. Har bara haft två lediga veckor och då försökte jag mest koppla av och göra lite småutflykter till Gränna, Vissingsö och Hjo och träffat familj och vänner. jag hade jättetur med vädret dock och var ledig när det var som finast =). Kommer förmodligen jobba minst fram till v 31 och sedan ska jag börja studera, det ser jag verkligen fram emot =). Har jobbat i 3 år nu sedan jag pluggade sist och det börjar bli dags, det ska bli riktigt roligt att få lära sig något nytt igen.

Link to comment
Share on other sites

Jag har slappat, kollat på ST och är just nu på vårat primitiva sommarställe som saknar både tv och internet(förutom 3g på mobilen). Och ds9 boxen glömde jag... Jag längtar hem(så det är tur att jag kommer hem på torsdag).

Sen åker vi till island på lördag vilket jag hoppas blir kul(och då ska jag ha med mig dator och ds9).

Jag har också spelat en massa golf vilket jag förbättrat mig i avsevärt.

Link to comment
Share on other sites

Hittills har jag varit på festival (Peace & Love) och hunnit med Politikerveckan under Almedalen. Är fortfarande inte helt säker på vad som var roligast, eller mest utmattande :)

Kommer nog hinna med en vecka eller två i dalarna också.. Samt många, långa sommarkvällar. Hurra för sommarlov!

Link to comment
Share on other sites

du var tvungen att lägga till "Dock ej som inlagd..." va ? ;)

Vill ju inte ge fel intryck.... har hänt att det blivit missförstånd förut när nån frågat vart jag har varit eller vad jag har gjort och jag svarat att jag varit på psyket... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag på Island! Jag tänkte skriva av mig en del här på forumet under resan(vilken blir ca 2 veckor) när jag har "Internet Access" på hotellet vilket jag har idag :) . Ja hoppas fmi tycker att det är OK. Jag börjar med lite fakta om Island och sen kommer lite om vad jag gjort hittills.

Fakta om Island:

Invånare: 320 000 (ca 0,3 miljoner)

Huvudstad: Reykjavik (120 000 invånare)

Officiellt språk: isländska (det äldsta nordiska språket som existerar)

Statskick: republik

Yta: 103 125 km² (105:e) varav 2,7 procent vatten

Befolkningstäthet: 3,2 inv/km² (187:e)

Tid: svensk - 2h

Högsta punkt: Hvannadalshnjúkur 2109,6 m ö.h.

Största sjö: Þingvallavatn83,7 km²

Längsta flod: Þjórsá 230 km

Valuta: isländsk krona 100 sek = ca 1500 isk

Vi kom till Keflavik Internnational Airport med flyg från Oslo igår. Vi åkte flygbuss till den stora bussterminalen i Reykjavik, varifrån vi sen gick till "Guest house Butterfly"(ett ganska personligt hotell som drivs av en norsk och en isländska, med trådlöst nätverk). Sen gick vi ut och "kollade på stan" vilket jag fann ganska tråkigt eftersom att jag inte riktigt gillar att driva runt utan något riktigt motiv. En kort beskrivning av Reykjavik är att allt är koncentrerat, det är få höghus och färgerna på många av husen är lite mer färgglada än vad vi svenskar är vana vid(alltså koncentrerade). Nog om gårdagen... idag var det som det började hända saker.

Dagen började med att pappa vaknade klockan 5 och gick till toan(och gick förbi mig), det gnisslade en del så jag vaknade, sen var jag påväg att somna om och då gick pappa upp igen och hämtade sin iPod, jag vaknade, sen måste han ha gått på toa eller något sådant igen så att jag vaknade och så höll det på ända tills jag steg upp runt åttatiden... ett tag var jag övertygad om att jag hade fastnat i en "Temporal Causality Loop"!

Planerna för dagen var att först rida islandshästar (vilket jag gick med på, om än lite motvilligt) och sedan valskådning i atlanten. En minibuss skulle hämta oss och köra oss till ridcentret så dagen började med... väntan. Sen kom vi dit och fick... vänta, tillslut kom guiderna som var från tyskland(2st) och en från sverige. Vi gick först och valde hjälmar, vilket är lite svårt för mig eftersom att jag har en liten ovanlig huvudform(jag har ett stort huvud, behövs när man ska få plats med sin stora hjärna, nog med egoism). Sen gick vi ut till hästarna i hagen där vi kulle få hästar. Jag och pappa var ute först och fick häst sist :( . Tillslut fick jag en häst vars isländska namn (som jag inte kommer ihåg) betydde "Skägget" på svenska. Efter att jag suttit upp på hästen fick vi vänta ett tag innan turen började, ett tillfälle för min häst att gå runt i cirklar så fort den kunde, tillslut lyckades jag visa vem som bestämde och han slutade :) . Efter det började ridturen som inte var så händelserik förutom en kort stund du jag låg efter och "gasade" lite för mycket så att hästen började flyga och en gång som min häst tappade en sko. Men kul var det (ridturen alltså), roligare än förväntat!

Ridturen var lite försenad så vi kom till valskådningsbåten Elding i sista stund. Efter ett lite pinsamt letande för hur man kom ombord kom vi ombord och båten åkte iväg. Efter en ganska lång stund av letande såg jag en "välfontän" en bit bort. När båten hade kört dit så sa guiden "eleven o'clock" men jag missade valen. Jag gick mot "eleven o'clock" på båten och valen kom upp igen, och den här gången missade jag den inte, den kom upp 2 gånger till innan den dök och jag såg den båda gångerna. Den enda i familjen som inte såg valen var mamma. Efter det började det bli lite sent och båten vände tillbaka. Innan båten gick in i Reykjaviks hamn stannade den vid en ö utanför Reykjavik där det fanns mycket fåglar, blandannat Lunnefåglar. Man såg inte fåglarna jättebra och det var inga riktiga "fågelberg" utan ön var ganska låg. Fågelberg kommer vi se senare på resan. Efter det åkte vi in i hamnen och la till.

Sen fick jag panik eftersom jag inte hade ätit mer än frukost och klockan var tre, tillslut hamnade vi på en thairesturang där jag åt en av mina favoriträtter: Friterad kyckling. Rätten var dock inte så njutbar som den brukar vara för mig eftersom jag var alldeles för hungrig för att kunna känna någon smak. När vi ar färdiga gick vi till hotellet där jag kopplade upp datorn till internet och skrev detta.

Förresten om ni vill se var jag är och veta lite om stället kan ni gå in här.

Ny rapport kommer när jag har internet igen :)

// Mr Trek

Link to comment
Share on other sites

Keflavik var jag på en gång (eller rättare sagt två gånger) när jag mellanlandade på väg till Orlando en gång för länge sedan (90 eller 94 har glömt bort vilket.) men för övrigt har jag inte varit alls på island (lika lång tid som jag har varit i New York och Chicago alltså.) hm märkligt med dessa mellanlandningar. Var väl som vilken flygterminal som helst bortsätt från att det var en massa is och snö på flygplatsen när vi hade höstrusk i sverige och strålande sommarsol i Orlando... hm sa jag att det var märkligt med mellanlandningar? Bör väl ha varit ungefär när du föddes mr trek :-) J.

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppades på att få mellanlanda på Keflavik när jag åkte till USA förra året, men tyvärr blev det mellanlandning i Atlanta istället. Kanske inte helt meningsfullt, men det är alltid kul att kunna säga att man varit i ett land - även om det bara råkar vara en trist flygplats :P

Link to comment
Share on other sites

Jag har spenderat den senaste månaden med att sy en dräkt till NärCon 2009. I år kommer jag att vara Aburame Shino ifrån den populära animen Naruto Shippuuden. Vad kan jag säga? Jag nördar runt inom fler områden än bara Star Trek ;)

Annars har jag mest spenderat sommaren med att hitta tillbaks till Star Trek. Har varit på "uppehåll" sedan ungefär ett år tillbaks, men nu börjar det ta fart igen :D Det är alltid kul när man återfår den där känslan man hade när allting var nytt och spännande :lol: (Men gud, jag låter som jag är 90 år).

Link to comment
Share on other sites

Är mitt inne i semestern just nu, och den spenderas i familjens sommarstuga på västkusten. Därav frånvaron från forumet. Har inte internet där. Har ingen tid att sitta där ändå. Är bara hemma huset i stan i dag för att betala lite räkningar, men ska strax åka tillbaka till stugan.

Hoppas ivrigt på att vädret ska bli soligt, varm och lagom vind för jag vill ut i båten och bada på klippor men vännerna. Ser dock mörkt ut för tillfället :( . Men ännu har jag 2,5 veckor kvar så hoppet är inte förlorat riktigt änn.

Link to comment
Share on other sites

Trevligt med lite utlandssemester :)

Ladda gärna upp lite bilder sen om du kan :)

Ska se om jag kan fixa det :) ! Jag har nog tagit en massa snygga bilder idag och igår. Jag var på planeten mars okej egentligen var det bara en vulkan) och på planeten Sybolixus 4(lavafälten, snyggt namn va? Borde tipsa JJ).

Keflavik var jag på en gång (eller rättare sagt två gånger) när jag mellanlandade på väg till Orlando en gång för länge sedan (90 eller 94 har glömt bort vilket.) men för övrigt har jag inte varit alls på island (lika lång tid som jag har varit i New York och Chicago alltså.) hm märkligt med dessa mellanlandningar. Var väl som vilken flygterminal som helst bortsätt från att det var en massa is och snö på flygplatsen när vi hade höstrusk i sverige och strålande sommarsol i Orlando... hm sa jag att det var märkligt med mellanlandningar? Bör väl ha varit ungefär när du föddes mr trek :-) J.

Nä, jag är född 96. Synd att det inte var finare väder. Då hade du fått en del häftiga vyer!

Jag hoppades på att få mellanlanda på Keflavik när jag åkte till USA förra året, men tyvärr blev det mellanlandning i Atlanta istället. Kanske inte helt meningsfullt, men det är alltid kul att kunna säga att man varit i ett land - även om det bara råkar vara en trist flygplats :P

Det var synd, inflygningen till Keflavik är häftig(vid klart väder), men när vi landade hade jag jättehögt tryck i öronen, så det var inte så njutbart.

Om ni undrar vad jag gjort så har jag varit på Västmannaöarna, eller rättare sagt Hemön. Vulkanen jag var på var Eldfell (Eldfjäll på svenska), Eldfell skapades av det gigantiska vulkanutbrottet på hemön 1973 som höll på från 23 januari tills det var officiellt förklarat över den 3 juli. Över fem månader alltså! Vi kollade också på golfbanan och letade efter lunnefåglar(men hittade knappt en enda).

Läs om utbrottet 1973

Här kan ni läsa om den nyaste av västmannaöarna Surtsey, som bildades av ett 4 1/2 år långt undervattensvulkanutbrott. Den är med på världsarvslistan och är off limits för alla som inte är forskare specialiserade på geokolonisation.

Jag laddar kanske upp några bilder nästa gång jag har internet :) Jag har lite ont om tid nu. Förresten vädret här är det bästa på fler år :P Ha det bra i Sverige!

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Nu är vi i Bildudalur (nåt sånt). Idag har vi sett lunnefåglar på Islands största fågelberg. Fåglarna var inte alls skygga och jag kom inom en meters avstånd till flera av dem. Jag hade självklart med kameran vilken jag använde flitigt, 65 bilder blev det totalt på fågelberget.

Igår bodde vi i Stykkisholmur och igår utforskade vi Snöfjällsnäs.

När man är på Island är det så mycket vackra vyer att man blir helt blasé.

Ha det bra i Sviðjod!

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Ok, nu har vi gjort lite mer.

Från Bildudalur åkte vi till Norðurdalur, en resa som det inte hände mycket mer på än vackra vyer (som om det var speciellt, helt blasé är vad man blir) och ett bad på ett ställe som verkade drivas av barn, det var utomhus bassäng och heiturpottur (varm pool), hotellet i Nordurdalur var jättefint och det dyraste vi har bott på.

Idag har vi åkt från Norðurdalur till Hveragarði. Först åkte vi till Hraunsfossar där vi kollade på forsarna ett tag innan vi åkte vidare till Þingvellir där allÞinget fanns under den isländska "common wealth perioden" ca år 930-1200, allÞinget var den första kända riksdagen i världen där mäktiga personer från de fyra distrikten samlades och bestämd saker som inte kunde bestämmas inom distrikten. I Þingvellir är också klyftan mellan den nordamerikanska och den euroasiatiska kontintinentalplattan synlig, dock har vi haft dåligt väder idag :( Vägen mellan Hraunsfossar och Þingvellir var tyvärr dålig, en dålig grusväg där vi körde växlande mellan 20 och 40 km/h. Det var jätteskumpigt och det var en lättnad när det blev bra grusväg och asfaltväg de sistan 23 kilometerna. Nu är vi på Guesthouse Frumskogar som är det bästa stället hittils med Heiturpottur och till och med DVD-spelare på rummet! Upplagt för en bra kväll (med DS9 på annan skärm än laptopens 14 tummare). Golfbanan i samhället kan också möjligen bli nåt imorgon bitti.

Ha det bra i Sverige!

// Mr Trek

Fotnot: ð och Þ utalas ungefär som th i engelskan.

Link to comment
Share on other sites

Igår var jag på en glaciär :P :P :P , närmare bestämt Solheimajökull en glaciärtunga som sträcker ut sig från Islands fjärde största glaciär Myrdalsjökull. När jag kommer hem laddar jag nog upp en del bilder från lite av varje :) , jag kommer hem sent på fredag. Idag blir det antagligen blå lagunen... gääsp jag gick upp klockan sex Isländsk tid för att skriva i forumet, nu är den tio i sju (trött) . Jag har drabbats av hemlängtan, vilket inte är så konstigt eftersom jag bara hunnit vara hemma 3-4 dygn den här månaden.

Ha det kul i Sverige!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har precis gjort min andra arbetsdag efter fyra vekors semester. Skulle dock gärna fortsätta semestern. I stort har det antingen blåst kraftigt, regnat mycket eller både och. Eftersom jag har varit hemma på västkusten under semestern så har det inte varit det vädret jag velat ha. Ville vara ute i båten och bada och ha det gott. Men jag har fått plockat mycket svamp och blåbär dock, det är väll inte fy skam. Sissta veckan bjöd dock på 4 kanondagar då jag var ute och badade med familj och vänner varje dag. Gick några liter de dagaran, men det är värt varje droppe bensin.

Link to comment
Share on other sites

Jobbade lite i början men har sedan mest tagit det lugnt och kollat på Next Gen. Var på hultsfred, blev sjuk, blev frisk och jobbade sedan med ung vänster på uppsala reaggefestival. Har varit riktigt najs med andra ord!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...