Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Många Star Trek-varor till salu

20-07-21 kl. 16:13 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks

Det har kommit ut en massa nya varor som knyter an till Star Trek, allt från leksaker till tekoppar. Här samlar vi några av dem, för er som är intresserade av att köpa något trekkigt till ert hem. 

 

Funko POP!

Senast vi såg Star Trek i Funko POPs serie av populära figurer var det i samband med Star Trek Beyond år 2016. Nu ser vi Michael Burnham och Saru från Discovery som figurer nummer 1002-1003 och går att hitta exempelvis på Amazon (Burnham och Saru). 

 

Fansets

Fansets har precis lanserat sin första pin i serien Star Trek: Woman of Trek Collections: Series 2. Första kvinnor ut är Seven of Nine och Jadzia Dax.  Andra pins de gett ut är exempelvis från Picard, Elnor och Dahj. Men som ni ser på deras listor över Star Trek-material har de närmare 250 olika artiklar, bland annat den högst efterlängtade badgen för Discovery

 

Factory Entertainment

Factory Entertainment sålde ut sina unika tekoppar som gavs ut i 250 exemplar för USS Enterprise-A och USS Excelsior på bara några få timmar. Det är nu bara på andrahandsmarknaden ni kan hitta dessa. Kostnaden per kopp inklusive tefat var 30-35 USD, vilket motsvarar närmare 400 kronor. 

 

Något som ännu inte tagit slut är deras flasköppnare Starfleet Academy Bottle Opener som säljs till priset 20 USD plus porto. Men då endast 1000 stycken produceras är det först till kvarn som gäller även här. 

 

Polar Lights

Polar Lights gav nyligen ut en modell av USS Enterprise NCC-1701 som ni kan bygga ihop själva. Läs mer om modellen på TrekMovie där det även finns länkar till vissa återförsäljare. 

 

Eaglemoss XL

Eaglemoss har gett ut en modell av USS Excelsior 2000  som tyvärr inte går att köpa inom EU på deras webbplats. Modellen är färdigbyggd så du slipper bygga ihop den själv, men den kostar då istället ungefär 750 kronor plus porto, som billigast. 


Pusseltokig? Det här Star Trek-pusslet är en riktig utmaning!

16-07-08 kl. 23:27 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks

För alla som älskar att pussla, och som dessutom älskar Star Trek (för vad kan man inte älska med Star Trek?): Nu finns det ett riktigt stort pussel (110*90 cm) på 3000 bitar som innehåller karaktärer eller saker från samtliga avsnitt av Star Trek: Originalserien.

tumme_star-trek-50th-anniversary-3000pc-puzzle1_160708.jpg

tumme_star-trek-50th-anniversary-3000pc-puzzle_160708.jpgSom ni ser på bilden är detaljerna otroliga, och allt är tecknat med både humor och respekt av Dusty Abell. Med 3000 bitar kan även den mest bitna pusslaren hålla sig sysselsatt en lång tid, så frågan är väl helt enkelt om du kan skaffa fram ett bord som blir ägnat åt enbart detta projekt för en tid framåt?

 

Priset för pusslet är på exempelvis ThinkGeek, enbart 30 USD, men då kan man tyvärr bara köpa den i Nordamerika. Kolla gärna på eBay, där det just nu finns ett exemplar tillgängligt från Storbritannien. 


Mega Blok släpper byggsatser till Star Treks femtioårsjubileum

15-10-10 kl. 12:49 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, TOS

Mega Blok släpper tre TOS-byggsatser lagom till seriens femtioårsjubileum nästa år, rapporterar Toyland.gizmodo.com.

 

De tre är:

 • Transportörrummet med Kirk och Spock från avsnittet Mirror, mirror för 40 dollar.
 • Den klingonska D7 battle cruiser med medföljande klingon för 30 dollar.
 • Enterprise, som består av hela 3100 byggstenar, för 250 dollar.

 

Byggsatserna släpps inte förrän hösten 2016, så det finns gott om tid att spara pengar. Bilder på färdigbyggda produkter ser ni här.


Star Trek i rubrikerna 29 december 2011

11-12-29 kl. 16:36 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
 • Ethan Phillips är nu med i inspelningen av filmen Arachnoquake som har premiär på SyFy Channel i juni 2012. I filmen släpper massiva jordbävningar lös gigantiska spindlar. Självklart ger de sig in i människornas värld (USA, såklart) och Phillips är en av de som är centrala i kampen mot det nya hotet. (+)
 • Damon Lindelof har tillsammans med Jon Spaiths har skrivit manus till filmen Prometheus, med premiär i juni. I regi av Ridley Scott ser vi även svenska Noomi Rapace i en av huvudrollerna. (+)
 • Access Hollywood rapporterar rykten om att Zoë Saldana numera ha ett förhållande med Bradley Cooper och detta förhållande lär ha börjat i och med filminspelningen av The words (även den med premiär under 2012) och man får väl vara glad för hennes skull att det blev Bradley Cooper och inte den andra huvudskådespelaren, Dennis Quaid... (+)
 • "Surreys största Star Trek-fan" är vad han kallar sig, Stefan Blackmore i Storbritannien, och han har nu skapat sig sitt eget jobb med hjälp av sin hobby. Han skapar replikor av diverse olika Star Trek-vapen och säljer dem sedanonline och lokalt och detta gör att han nu nästintill blivit självförsörjande på sitt Star Trek-intresse. (+)

Star Trek-juveler släpps nu

11-12-02 kl. 13:15 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks

Udi Behr har skapat flera Star Trek-juveler som nu släpps exklusivt på Amazon.com. Samlingen innehåller 33 olika motiv. Kanske en perfekt julklapp till dig själv eller kär trekkie? Titta här.


Nu kan du bli begravd i Star Trek-kista

11-10-27 kl. 20:28 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks

Det amerikanska företaget Eternal Images lanserar snart begravningskistor som passar alla trekkies. Du kan välja mellan att bli begravd i tre olika kistor med Star Trek-motiv. Den första har ett klingonskt motiv. Den andra kallas för Star Fleet Delta och den tredje för Federation of planets, skriver företaget i ett pressmeddelande.

 

Varje kista kommer att kosta 1374 dollar och exakt när de finns på marknaden är okänt. Se bilder på dem här.


En rolig Star Trek-strip inför julen

10-12-23 kl. 04:06 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks, Övrigt

Nu när det snart är jul kan det väl passa med en liten Star Trek-strip från humorserien FoxTrot.

 


Star Trek i rubrikerna - 25 januari 2010

10-01-25 kl. 20:56 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks, Webbserier, Övrigt, Övrigt: Personer
 • Gene Roddenberry hade många järn i elden och många idéer till TV-serier, bland annat sådana som aldrig förverkligades under hans tid. Vi har ju sett Star Trek-serierna (som tack och lov blev av) men Andromeda var en annan serie som blev av under hans frus ledning. Nu har även serien The Questor Tapes fått grönt ljus. En ny pilot av serien (för den första piloten är ju något till åren) har börjat i produktionsfasen med hjälp av Genes son Rod Roddenberry och företaget Imagine Entertainment. Nu får vi bara hålla tummarna... (+)
 • Jolene Blalock blev intervjuad av ChicagoNow och berättade bland annat om att hon fortfarande har kvar sina plastöron från Star Trek: Enterprise. Hon hoppas också på att få återse karaktären Lola Beck i en uppföljare till Starship Troopers 3 - inget är dock bestämt om en sådan film. (+)
 • Varför inte köpa en dimmer till ert nyrenoverade sovrum? Då passar väl en Star Trek-dimmer alldeles perfekt, dessutom med röst av Majel Barrett-Roddenberry! Allt till det fashionabla priset av endast 70 USD (ca 550 SEK), plus frakt förstås. (+)
 • Den 31 januari kommer ett nytt avsnitt av webbradioföljetongen Star Trek: The Continuing Mission. Avsnittet heter We Will Control All That You See and Hear och bland gästskådespelarna hittar vi bland andra Mark Allen Shepherd, Celeste Yarnall och Larry Nemecek. (+)

Dräkt som ger trekkers våta tankar...

10-01-01 kl. 17:41 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks
Jag talar självfallet om en våtdräkt i Star Trek-utförande som finns att köpas i USA för mellan 435 och 470 USD (mellan 3300 och 3500 SEK). Våtdräkten finns i rött, gult och blått utförande och visst är det lite vågat (om ni ursäktar ordvitsen) att köpa den röda Star Trek-våtdräkten... Dräkten säljs först och främst på Roddenberry.com.


Star Trek i rubrikerna - 1 december 2009

 • Christopher Lloyd (Kruge i Star Trek III: The Search for Spock), hoppas få reprisera sin roll som Judge Doom i en uppföljare till den då kritikerrosade filmen Vem satte dit Roger Rabbit?. Det går rykten om att Robert Zemeckis arbetar med en sådan uppföljare och Lloyd var inte sen att framföra önskemål. Hur karaktären skulle kunna ha överlevt "I'm meeeeelting" är inte klart, men det går väl alltid att ordna med en alternativ tidslinje... (+)
 • [satir] George Bush talade på ett Star Trek-konvent i Metropolis, USA, häromsistens och fick stående ovationer. Om du som trekker tål att skojas med måste du kolla in artikeln som driver med trekkers och warsies! (+)
 • Du kan skicka en fråga till Zoe Saldana om exempelvis hennes insats i senaste Star Trek-filmen, eller kanske om den kommande Avatar. Frågorna skickas Moviefone.com via deras webbplats. (+)
 • Jimmy Bennett (unge James T Kirk) medverkar i filmen Bones som är skriven och redigerad av Frank Pestarino. Filmen handlar om tonåringar i New York och ni kan se en trailer om ni följer länken här vid sidan. (+)
 • Harlan Ellison hoppas få en chans att arbeta med nästa Star Trek-film tillsammans med JJ Abrams. Nåja, det lär väl aldrig hända... (+)
Glöm inte att alla källor finns i pluset (+) efter varje delnyhet.

Inför julhandeln: Här kan du hitta allt vad en trekker önskar sig till ett pris som säkert tilltalar företagschefernas plånböcker mer än oss vanliga dödliga trekkers:
 • 12 kakor som ser ut som Star Trek-uniformer för endast 20 USD (ca 150 SEK)! (+)
 • Animerad Star Trek: Originalserie-lampa för 100 USD (ca 700 SEK)! (+)
 • Senaste Star Trek-filmen på ett mycket speciellt USB-minne för bara 24 Euro (ca 240 SEK)! (+)
 • Webkamera i form av rymdskeppet USS Enterprise! (+)

Åter på marknaden: tangentbord för klingoner

09-09-15 kl. 22:25 av Aike
Kategori(er): Quarks, Övrigt
Kan du klingonska? I så fall är Cherrykeyboards nya tangentbord något för dig. För 44 pund får du ett specialdesignat tangentbord med alla normala bokstäver utbytta mot klingonska. Se det här. Se även nyheten från januari där vi recenserade det något så när.

Två Voyagermanus inbringade nästan 2000 dollar till välgörande ändamål

09-08-09 kl. 03:07 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, VOY, Övrigt
Originalmanus till avsnitten Distant Origin och Basics del ett signerade av kapten Janeway själv, Kate Mulgrew, såldes för cirka 2000 dollar på eBay i slutet av juli. Basics såldes för 1225 dollar, medan slutbudet för Distant Origin hamnade på 760 dollar. Pengarna går till välgörenhet. Enligt Mulgrews officiella hemsida, Totallykate.com, kommer fler manus att auktioneras ut senare under året.

40 år sedan mänsklighetens största kliv

09-07-20 kl. 22:26 av Mr Trek
Kategori(er): Quarks, Webbplatser och tidningar
Idag är det 40 år sedan månlandaren örnen (The Eagle), landade på månen och Neil Armstrong yttrade de numera legendariska orden "That's one small step for (a) man, (but) one giant leap for mankind" ("Detta är ett litet steg för (en) människa, (men) ett jättekliv för mänskligheten")Apollo 11:s datorer var utslagna en stund under flygningen och bränslet var på väg att ta slut, men tillslut lyckades Neil Armstrong och Buzz Aldrin sätta sitt avtryck i människans historia. Idag klockan 21:17:40 svensk tid var det exakt 40 år sedan örnen landade på månen. Detta är något som uppmärksammas i tidningar och på TV världen över. Månlandningen avslutade rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen och var den första gången människan satte sin fot på en annan rymdkropp än jorden. Rymdkapplöpningen som länge leddes av Sovjetunionen som tidigare hade skjutit upp första människan, Juri Gagarin i rymden i rymdkapseln Vostok 1. Det Sovjet inte hade vilket blev deras nederlag var kapaciteten att göra de otroligt exakta beräkningar som behövdes för att man skulle kunna skicka upp en rymdkapsel med den otroligt kraftfulla, men primitiva Saturn V raketen och sätta en människa på månen och sen få tillbaka människan säkert till jorden.

En femtedel av världens befolkning följde månlandningen på TV.

Fotnot: Ovanstående redaktör är ej tillräckligt gammal för att ha upplevt månlandningen

PS. Fleetadmiral (jag) kröp omkring på alla fyra vid det här tillfället. Men månlandningen gjorde ändå stort intryck och förmodligen det som startade mitt intresse för rymden. (trodde för övrigt att månlandningen skedde inne i burken :-)

Star Trek-flingor och -actionfigurer

09-06-18 kl. 08:21 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks
Snacka om att mjölka Star Trek-märket! I USA finns Star Trek-flingorna från Kellogg's att köpa just nu, i form av snurrande galaxer. Undertecknad redaktör har förhoppningen att få hem något paket snart, och det kommer isåfall en recension på hur de smakade. Café Society ger den dock 3 skedar av 4 möjliga, även om de inte tycker att det ser ut som några snurrande galaxer. Flingorna finns självfallet bara i en begränsad period.

Sedan hittar vi information om att Playmates kommer ut med en andra våg av Star Trek-actionfigurer i höst. Man får där se general Ayel, Kirk i ledighetsuniform, Sulu i rymddräkt, Spock i akademiinstruktörsuniform, Sarek, Keenser (den utomjording som var med Scott på isplaneten), McCoy i Enterprise-uniform, Kirk i kadettuniform och Chekov i Enterprise-uniform. Dessa är de actionfigurer som är i den minsta storleken. Ni ser alla bilderna på Pop Culture Zoo.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter