Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Nytt avsnitt av Star Trek Continues

15-05-30 kl. 13:09 av Mr Trek
Kategori(er): Filmer (av trekkers), TOS, Webbserier

episode4_150530.pngDen mycket välgjorda fanserien Star Trek Continues, som fortsätter där originalserien slutade att berätta om Enterprises femåriga uppdrag, har idag släppt sitt fjärde avsnitt, The White Iris. Det beskrivs enligt följande:

Kommendör Kirk hemsöks av skuldkänslor från sitt förflutna medan en främmande planets öde hänger på en skör tråd.

 

Avsnittet, som tillägnas Leonard Nimoy, kan ses nedan. Vill du se fler avsnitt av Star Trek Continues, eller läsa mer om projektet kan du göra det på deras hemsida.

 


Star Trek: Captain Pike samlar in pengar för ny fanfilm

15-05-09 kl. 19:35 av Mr Trek
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Webbserier

Star Trek: Captain Pike är namnet på den senaste fanproduktionen som samlar in pengar. De ämnar att först göra ett 45-minuters pilotavsnitt för att sedan göra en långfilm med namnet Encounter at Rigel.

 

Projektet ska visa flera kända stjärnflotteofficerare i början av deras karriärer och svara på många frågor om vad som hände innan originalserien. När det gäller just kommendör Pike vill de besvara följande frågor:

 

 1. Vad hände på Pikes första uppdrag med hans kvinnliga försteofficer och hans vetenskapsofficer, Mr Spock?
 2. Hamnade Pike någonsin i strid?
 3. Vilka utomjordiska arter mötte han innan någon annan stjärnflottekapten? Vi vet att Pikes far är amiral Josh Pike, men vi fick aldrig veta mer om amiralen och det skepp han hade befäl på.

 

Till detta har rekryterat en ganska imponerande lista proffsskådespelare med bland andra Robert Picardo (doktorn i Voyager), Chase Masterson (Leeta i DS9) och Linda Park (Hoshi Sato i Enterprise).

 

Deras Kickstarter hittas här. Hittills har de samlat in 13 214 dollar. Deras mål är 112 000 dollar, vilket det nog kan finnas hopp att uppnå på de 24 dagar de har kvar. På sidan finns också en introduktionsvideo till projektet där Ray Wise (Twin Peaks, Reaper, TNG, VOY), som ska spela amiral Josh Pike, berättar mer.


Star Trek: Phase II fortsätter

14-01-02 kl. 15:06 av loghaD
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Webbserier

kitumba_140102.jpg

 

Vi har lämnat 2013 bakom oss, och det lär dröja åtminstone till 2016 innan vi får se en ny, stor Star Trek-produktion. Dock behöver vi inte känna oss ledsna för det, för om 2013 var storfilmens år så ser 2014 ut att bli fanproduktionernas! Vi väntar nu ivrigt på Star Trek: Renegades, Star Trek: Axanar och nya avsnitt av Star Trek Continues, men redan nu kan vi njuta av ett nytt och väl efterlängtat avsnitt av Star Trek: Phase II.

 

Avsnittet, som heter Kitumba, bygger på ett tänkt manus till den planerade TV-serien Star Trek: Phase II, även om gänget bakom den här fanserien har fått "massera" det en hel del för att få det att passa in med nyare kanon.

 

Att skapa en volontärdriven fanserie är inget lätt jobb, och fans av Star Trek: Phase II har i regel fått vänta ett eller två år mellan avsnitt. Kitumba började filmas redan 2009, men har legat i ett sorts postproduktionslimbo i mer än fyra år. Dock behöver vi inte vänta alls lika länge till nästa avsnitt; nästa avsnitt, The Holiest Thing, släpps redan den 14 februari, fast då med Brian Gross i rollen som Kapten Kirk.

 

Se Kitumba nu på YouTube


Star Trek i rubrikerna 9 november 2012

12-11-09 kl. 20:45 av Aike
Kategori(er): DIS, TOS, Webbserier, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars
 • JJ Abrams kan regissera den sjunde Star Wars-filmen. Han och andra regissörer som Brad Bird och Steven Spielberg kommer snart att få ta del av ett femtio sidor långt utkast om handlingen i filmen. Författare till detta är Michael Arndt, som bland annat skrivit Toy Story 3, The Hunger Games och Little Miss Sunshine. Källor säger också att Luke Skywalker, Leia, och Han Solo kommer att återvända. Både Mark Hamill (Luke) och Harrison Ford (Han) har uttryckt intresse för att vara med, rapporterar Vulture.
 • Det finns ingen chans att den tecknade Star Trek-serien Final Frontier som utspelar sig efter Voyager, och som presenterades för några år sedan blir verklighet. Inte ens som fanprojekt. Producenten Doug Mirabello säger följande till Trekweb: "Att göra den som en oberoende webbserie skulle vara för dyrt. Plus för att slippa bli stämda skulle ingen kunna ta betalt för den. Det var kul att skriva, men tyvärr betalar det inte räkningarna. Sedan när det gäller att det skulle bli en verklig tv-serie eller en riktig webbserie så finns det ingen chans att regimen som styr Trek skulle låta oss göra det någonsin. Star Trek är i nya händer nu och Paramount gör rätt som fokuserar på de nya filmerna."
 • Den förste mannen på månen Neil Armstrong, som avled tidigare i år, hade velat vara med i fanfilmsprojektet Star Trek: Of Gods and Men och spelat en amiral, berättar producenten Sky Conway för Trekweb. "Han var dock inte i USA och kunde inte passa in det i sitt upptagna schema." Nu kommer i stället nästa stora fanfilmsprojekt Star Trek: Renegades att dedikeras till Neil Armstrong. 
 • Originalseriens uniformer släpps som pyjamas. Se dem här.

Ny webbserie från teamet bakom Of gods and men

12-09-11 kl. 21:16 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier

Star Trek: Renegades är en planerad webbserie av personerna bakom Star Trek: Of gods and men. Produktionen startade på allvar i och med utgivande av den första riktiga trailern igår och beräknas vara färdig för visning år 2014. Bland skådespelarna märks Tim RussWalter KoenigGary GrahamGarrett Wang, Manu Intiraymi och Richard Herd. Flera skådespelare kommer att tillkomma. 


Spinrads manus spelas in i höst

12-02-24 kl. 14:03 av Pjotr'k
Kategori(er): TOS, Webbserier

Norman Spinrads nyupptäckta manus, som vi berättade om tidigare i veckan, har fått ett nytt liv. Via Facebook har nu författaren och teamet bakom Phase II enats om att manuset, efter vissa bearbetningar, skall spelas in i den fanbaserade serien. Redan i höst skall de spela in avsnittet, vilket gör att det troligtvis får premiär på webben någon gång i slutet av 2013 som tidigast. Spinrad tar även regissörsposten för avsnittet och tillsammans med producenten James Cawley är det tänkt att produktionen skall ros i land. 

 

En spännande nyhet rörande både Originalserien och den väl omtalade fanserien Phase II


Hur du återskapar Kirks hopp genom atmosfären hemma

11-01-15 kl. 16:42 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Webbserier, Övrigt: Teknik och vetenskap

En av de mest omtalade scenerna i Star Trek-filmen var när Kirk och Sulu hoppade ner från rymden mot Neros borr på Vulcan.

Webbserien Indy Mogul postade för några dagar sedan ett klipp hur man kan spela in samma sak hemma med en relativt enkel utrustning. Se det här.


Lovande fortsättning av Star Trek: The Continuing Mission

10-01-30 kl. 20:22 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier
Det nya avsnittet av webbradioserien Star Trek: The Continuing Mission har en mycket lovande start. Star Trek Databas har i en mycket exklusiv skara fått del av avsnittet ett dygn före premiären imorgon och betyget är mycket gott. Ni övriga får höra det när den kommer under morgondagen. Har ni missat de föregående avsnitten är det lätt att ladda ner dem via STTCMs webbplats.

I avsnittet medverkar flera Star Trek- och science fiction-alumner, såsom Daniel Roebuck (Halloween 2, Lost, Boston Legal), Spice Williams-Crosby (Star Trek V: The Final Frontier, Spiderman 2), Celeste Yarnall (The Apple, Live a Little, Love A Little), Evan English (fänrik Tanner i Star Trek: Enterprise), Mark Allen-Shepherd (Morn) och Larry Nemecek (redaktör för Star Trek Communicator och bidrar numera till Star Trek Magazine).

Avsnittet är mycket spännande och ger en bra avslutning till den annars lite förvirrande "Sword of Romulus"-trilogin. Som vanligt är skådespelarinsatserna mycket goda och ljudet känns realistiskt. På minussidan hittar vi skådespelaren bakom kommendör Edwards som tyvärr fortsatt är lite krystad i sina ansträngningar att verka stark och tuff. Betyget av avsnittet hamnar på 8 av 10.

Star Trek i rubrikerna - 25 januari 2010

10-01-25 kl. 20:56 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks, Webbserier, Övrigt, Övrigt: Personer
 • Gene Roddenberry hade många järn i elden och många idéer till TV-serier, bland annat sådana som aldrig förverkligades under hans tid. Vi har ju sett Star Trek-serierna (som tack och lov blev av) men Andromeda var en annan serie som blev av under hans frus ledning. Nu har även serien The Questor Tapes fått grönt ljus. En ny pilot av serien (för den första piloten är ju något till åren) har börjat i produktionsfasen med hjälp av Genes son Rod Roddenberry och företaget Imagine Entertainment. Nu får vi bara hålla tummarna... (+)
 • Jolene Blalock blev intervjuad av ChicagoNow och berättade bland annat om att hon fortfarande har kvar sina plastöron från Star Trek: Enterprise. Hon hoppas också på att få återse karaktären Lola Beck i en uppföljare till Starship Troopers 3 - inget är dock bestämt om en sådan film. (+)
 • Varför inte köpa en dimmer till ert nyrenoverade sovrum? Då passar väl en Star Trek-dimmer alldeles perfekt, dessutom med röst av Majel Barrett-Roddenberry! Allt till det fashionabla priset av endast 70 USD (ca 550 SEK), plus frakt förstås. (+)
 • Den 31 januari kommer ett nytt avsnitt av webbradioföljetongen Star Trek: The Continuing Mission. Avsnittet heter We Will Control All That You See and Hear och bland gästskådespelarna hittar vi bland andra Mark Allen Shepherd, Celeste Yarnall och Larry Nemecek. (+)

Fortfarande planer kring animerad serie?

09-08-13 kl. 22:52 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier
Zero Room Productions, som år 2006 aviserade att de arbetade på en animerad serie, troligen webbaserad, verkar fortfarande utveckla den planerade serien. Serien har ännu inte fått grönt ljus av CBS och utvecklingen ser ut att vara i en låg takt sedan slutet av 2007. Produktionsbolaget, under ledning av bland annat David F Rossi och Doug Mirabello, har lagt ut allt sitt material på sin blogg och det är intressant läsning. Bland annat har de gett ett namn till serien och det är Star Trek: Final Frontier. Bland materialet hittar vi även mer text om karaktärerna, uniformsdesigner och visst finns även hela det första manuset utlagt!

Doug Mirabello svarar på redaktionens direkta fråga om det verkligen finns en chans att serien blir verklighet:
It's Hollywood, there's always a chance. Right now we're just trying to get some opinions and maybe be able to tell stories with some of these characters in a different way, even it's just as scripts on a website. (+)


Undertecknad redaktör hoppas själv på att serien får grönt ljus, då denna skulle med största sannolikhet bli bättre än exempelvis Stargate: Infinity, men sannolikheten minskar för varje månad. Kanske kan denna nysatsning på webben ge ökad uppmärksamhet kring serien.

Star Trek i rubrikerna - 15 januari 2009

09-01-15 kl. 13:52 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier, Övrigt, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
 • Trekkern Barack Obamas första utlandsbesök som tillträdd president blir hos den kanadensiska premiärministern Stephen Harper, som också råkar vara trekker, en hängiven sådan särskilt under sina ungdomsår, berättar GeekDad i sin blogg. (+)
 • ENI har intervjuat Rob Caves, producenten till Star Trek The Helena Chronicles, Star Trek Odyssey och Star Trek Federation One: "Jag vet inte om vi egentligen uppfann någonting. Det vore kul att tänka så, men vi tog verkligen bara en möjlighet med de resurser som fanns tillgängliga - en kamera, en grön skärm och några vänner och gick sedan dit vägen ledde oss. Det var mycket arbete och oerhört roligt. Att så många produktioner har sprungit upp är troligen en effekt av vårt arbete, men det talar mer om Treks generella förmåga att inkludera och att uppmuntra deltagande i en positiv framtidsbild. Allt vi gjorde var att visa att det kunde göras." (+)
 • Robert Picardo berättar för TVGuide.com om sina Stargate-minnen, i samband med de avslutande avsnitten av Stargate Atlantis. Han förstår att fans oftare sammanknippar honom med rollen som Doktorn i Star Trek: Voyager, men i övrigt talar han bl.a. om övergången från Samantha Carter's karaktär till Woolsey som ledare över Atlantisexpeditionen. (+)

Första avsnittet av Federation One är släppt

08-11-03 kl. 06:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier
I går släpptes det allra första avsnittet i en webbserie som är tänkt att beskriva vad som händer i den politiska sfären i Federationen, och mest då ombord det skepp som har presidenten med sig, Federation One. Serien ges ut av personerna bakom Hidden Frontier och avsnittet går att ladda ner via "källa" här nedan.

Syfy Genre Award till STOG&M

08-08-28 kl. 08:58 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier
Webbserien Star Trek: Of Gods and Men tog hem Syfy Portal Genre Award i klassen "Bästa webbproduktion". Ur Syfyportals uttalande saxas följande: "I en kategori, vilken troligen kommer att få en allt ökad betydelse under kommande år, fick Star Trek: Of Gods and Men priset för bästa webbproduktion, och slog därmed ut mycket starka kandidater såsom Star Trek: Odyssey, The House Between och Star Trek: New Voyages. Skådespelaren Tim Russ, mer känd som Tuvok i Star Trek: Voyager [samt regissören för Star Trek: Of Gods and Men, redaktionens anmärkning], berättade för SyFy Portal att han var stolt över att få mottaga ett SyFy Genre Award: "För alla som öste sin tid, energi och kreativitet i detta projekt, går mina starkaste gratulationer".

Utgivningsdag för STOG&M, del 3

08-05-23 kl. 08:43 av Pjotr'k
Kategori(er): Webbserier
Del 3 av Star Trek: Of Gods and Men kommer att ges ut den 15 juni. Upphovsmännen lovar att denna tredje akt kommer att visa något fullständigt spektakulärt, med en kamp mellan rebellerna och styrkorna tillhöriga den galaktiska ordern. Huvudkaraktärerna upptäcker samtidigt, vilket försvårar kampen mellan styrkorna, ännu mer av deras "riktiga" liv. Den tredje delen utlovas ha en mix av drama och action som förhoppningsvis skall engagera trekkers i alla åldrar.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter