Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Sök


Sortera efter:
[ Avancerad sökning ]

Varelsedesignern Neville Page arbetar med Star Trek: Discovery

Av loghaD , skriven 17-01-18, kl: 19:04
Kategori(er): DIS

neville_page_170118.jpgEtt bekant namn har anslutit sig till Star Trek: Discovery! Efter att ha terroriserat Kirk på planeten Delta Vega är varelsedesignern Neville Page redo att fylla den kommande TV-serien med nya livsformer och nya civilisationer.

 

Spoiler-nivå: Låg - I artikeln diskuteras en klassisk civilisation som kommer att synas i Star Trek: Discovery. Denna information har delats genom officiella kanaler (såsom StarTrek.com) utan spoiler-varningar.

 

Neville Page har haft en minst sagt spännande karriär. Page påbörjade sin karriär som en industriell produktformgivare som specialiserade sig på rullstolar, barnleksaker och idrottsutrustning. Till vardags arbetade han således med teknik och ergonomi, men på fritiden ägnade sig han också till att designa utomjordiska varelser, inspirerad av filmer såsom Star Wars och Alien.

 

Under slutet av 90-talet arbetade hans firma med konceptdesign till åkattraktionen Men in Black: Alien Attack, och under arbetets gång råkade Pages kollega glömma sina nycklar i en intilliggande studio. Av en händelse hittades nycklarna av den numer oscarsbelönade kostymdesignern Colleen Atwood, som för tillfället arbetade med science-fiction-filmen Minority Report. När hon knackade på dörren till Neville Pages arbetsplats fick hon se en glimt av hans arbete, och hon frågade om han vore intresserad med att formge rekvisita till Minority Report.

 

Neville Page tog jobbet, och efter att ha arbetat med rekvisita i några år fick han äntligen möjlighet att arbeta med varelsedesign. Det var dock ingen utomjordisk varelse han arbetade med, utan istället var hans jobb att formge katten Gustafs tänder och tandkött till den animerade filmen Gustaf, som hade premiär år 2004.

 

Kort därefter fick Page nys om att James Cameron letade efter konceptdesigners till en kommande sci-fi-film. I en intervju med Get In Media beskriver Page hur han tvivlade på att hans ringa erfarenhet i branschen skulle räcka för att imponera på den berömde filmskaparen, "men man kan inte vinna lotteriet om man inte köper en lott". Page visste även att James Cameron var väldigt intresserad av att förstå sina produktioner på detaljnivå, så i sin portfolio inkluderade han bland annat rikligt med information om hur katten Gustafs munrörelser fungerade och vad det innebar rent konkret för en animerare. Cameron imponerades av Pages tekniska kunskap och anatomiska insikt, och bjöd in honom till designgruppen för vad som skulle bli storfilmen Avatar.

 

gustaf_banshee_170118.jpg

De fyra viktigaste käkarna i Neville Pages karriär?

 

Neville Page hade fått sitt livs största chans, men i sin iver att lyckas med den var han nära att missa en annan. I en intervju med io9 berättar Page att han var i slutskedet av sitt arbete med Avatar när han fick ett epostmeddelande från en potentiell klient. Intressenten hade sett Pages instruktionsvideor på The Gnomon Workshop och tänkte att han var rätt man för att designa ett monster till en film som han arbetade med. Page hade dock så fullt upp med arbete att han inte ens svarade på mejlet, eller det nästa, eller det nästa.

Till slut fick Page ett samtal från en anställd på The Gnomon Workshop som berättade att en man hade hört av sig till dem och bett dem om hjälp med att kontakta honom. Page undrade vad det här var för snubbe som var så envis med att kontakta honom, så han googlade "JJ Abrams" och insåg att han nästan hade gått miste om ett gyllene tillfälle. Han tog genast kontakt med Abrams, och år 2008 släpptes filmen Cloverfield på bio, med Neville Pages lovecraftianska jättebest i huvudrollen.
 

En inblick i Neville Pages skapelseprocess. Fler konceptbilder på den skräckinjagande hengrauggin finns att se här.


Samarbetet ledde även till att Page fick skapa flera utomjordiska arter till Star Trek XI, från de centaurianska iglarna som Nero använder för att förhöra kommendör Pike till de två rovdjuren som terroriserade Kirk på planeten Delta Vega. Han designade även flera humanoida utomjordingar, inte minst romulanerna, som gestaltades med fårade pannor och intrikata ansiktstatueringar. Han återvände även för Star Trek Into Darkness, och utvecklade då ett nytt utseende för klingonerna.

 

klingoner_stid_neville_page_170118.jpg

Några koncept som Neville Page utvecklade för klingonerna i Star Trek Into Darkness. Fler bilder finns att se på Neville Pages officiella hemsida.

 

Igår fick Neville Page en fråga på Twitter om huruvida han planerade att göra några konventframträdanden i mellanvästra USA i år, och då svarade Page kort och gott att han hoppades kunna göra det, om han inte var för upptagen med sitt Star Trek-arbete.

 

 

Han fick förstås genast frågan om det var Star Trek XIV eller Star Trek: Discovery han arbetade med, och Page avslöjade att han har arbetat med Discovery i flera månader.

 

 

 

Det ska bli intressant att se vad detta innebär för varelsedesignen i Star Trek: Discovery. Vi kan nog räkna med att se några av Pages groteska men verklighetsinspirerade bestar, men en större fråga är kanske hur hans medverkan kommer att märkas av i de humanoida karaktärernas design. Vi vet sedan tidigare att Star Trek: Discovery kommer att bjuda på minst tre klingoner, och det är många som har undrat om deras pannor kommer att vara platta eller fårade, eller kanske en blandning. Nu får vi även fråga oss om klingonerna kanske kommer att vara piercade, liksom de vi har sett i Star Trek Into Darkness, eller om de kommer att ha en annorlunda design i det här universumet.

Ställ dina frågor till Marc Okrand och andra språkskapare

Av loghaD , skriven 16-08-12, kl: 12:31
Kategori(er): Övrigt: Personer

okrand_peterson_schreyer_frommer_160812.jpg

Marc Okrand (klingonska), David J. Peterson (dothraki, valyriska), Christine Schreyer (kryptonska) och Paul Frommer (na'vi) kommer att svara på Reddit-användares frågor.

 

Marc Okrand har varit med länge. Ett av hans tidigaste Star Trek-minnen är från när han besökte Paramount under inspelningen av Star Trek II: The Wrath of Khan, och fick sig en smygtitt på den klassiska Kobayashi Maru-scenen. Han var där för att lära Leonard Nimoy och Kirstey Alley att säga några repliker på "vulcanska", men hans mest kända verk fick sin början först i nästa film, Star Trek III: The Search for Spock.  Fienderna där var klingonerna, och producenterna bestämde sig tidigt för att de ville att de skulle tala sitt eget språk med fungerande grammatik och ett konsekvent vokabulär.

 

Okrand var en av de första som fick i uppdrag att skapa ett språk till en film, men på senare år har de blivit betydligt fler. När James Cameron arbetade med storfilmen Avatar bestämde han sig till exempel för att han ville ha ett språk som skulle "out-Klingon Klingon", och det uppdraget tillföll lingvisten Paul Frommer. Även till superhjältefilmen Man of Steel anlitade man en lingvist, Christine Schreyer, för att utveckla ett språk till kryptonerna, och även om mycket av den utomjordiska dialogen dubbades till engelska eller klipptes helt från filmen så kan man fortfarande skymta spår av deras exotiska skriftspråk i bakgrunden.

 

Den mest kända språkskaparen i dagsläget är kanske David J. Peterson. År 2009 vände sig HBO till språkskaparföreningen Language Creation Society för att efterlysa ett språk åt dothrakerna i sin kommande TV-serie Game of Thrones. LCS utlyste en tävling för att utse vem som skulle vara bäst lämpad för uppdraget, som Peterson då vann, och sedan dess har han skapat både dothrakiska och flera varianter av valyriska för TV-serien och flera av böckerna. Många imponerades av hans oerhört djupdykande metod för att skapa språk, då han skapar en hel språkhistoria och undersöker hur hans olika språk har utvecklats och interagerat med andra språk över tidernas gång. Detta har i sin tur lett till flera Hollywood-jobb, och han har bland annat skapat språk till filmen Thor: The Dark World och TV-serier såsom Defiance, The 100 och The Shannara Chronicles.

 

Okrand, Frommer, Schreyer och Peterson är just nu inblandade som verkställande producenter för dokumentärfilmen Conlang, The Film, som kommer att utforska språkskapandets historia och nutid. Filmen regisseras av Britton Watkins, som bland annat arbetade som klingonsk språklärare för skådespelarna i Star Trek Into Darkness. Som en del i filmens marknadsföringskampanj kommer dessa fem språkskapare idag att göra en så kallad AMA-frågestund på Reddit, där vem som helst kan logga in och ställa en fråga. Frågestunden kommer att dra igång klockan 20.00 svensk tid, och kommer sannolikt att pågå i ungefär en timme.

Svenskar ratar sci-fi på bio, medan amerikaner älskar genren

Av Aike , skriven 15-10-10, kl: 18:19
Kategori(er): Övrigt, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF, Övrigt: Star Wars

De första fyra Stjärnornas krig-filmerna finns alla med på listan över de tjugofem mest sedda filmerna på bio i USA. Flest besökare har A New Hope på andra platsen bakom Borta med vinden. Men på den svenska listan finns ingen Stjärnornas krig-film med alls, visar Nöjesbladets sammanställning från fredagen den 9 oktober.

 

Faktum är att science fiction inte har lockat svenskar till biograferna över huvud taget som i USA. Bara en film på den svenska listan jämfört med sju på den amerikanska kan klassas som sf. Och den enda sf-filmen på den svenska listan, Avatar, hamnar först på sista plats med knappa 1,5 miljoner besökare. 

 

Vad gillar då svensken att se på bio som inte amerikanen uppskattar i lika hög grad?

Tolkien, Astrid Lindgren, Stig-Helmer, James Bond och Disney är det korta svaret.

Alla tre Sagan om ringen-filmerna finns med liksom tre filmer baserade på Astrid Lindgrens verk (noterbart dock inte Pippi Långstrump). Lasse Åbergs första Sällskapsresefilm hamnar på fjärde plats och tre Bond-filmer lyckas ta sig in på listan.

 

Men mest sedd i Sverige? Jo, det är ingen mindre än Djungelboken. Hela 4,9 miljoner biljetter har filmen sålt på bio.

Stjärnornas krig då? Den första filmen sågs 1977-78 av 609 000 besökare, vilket är nästan en miljon för få biljetter för att nå listan. Således har den nya Stjärnornas krig-filmen som kommer i december något att bita i...

James Horner är död

Av Pjotr'k , skriven 15-06-23, kl: 09:25
Kategori(er): Övrigt: Personer

horner_150702.jpgDen flerfaldigt prisbelönta kompositören James Horner har avlidit efter att det flygplan han färdades i kraschade i Kalifornien, USA, under gårdagen. Det var ett av hans egna plan och det är i nuläget oklart varför planet kraschade. 

 

James Horner fick två Oscar för arbetet med musiken till ​Titanic​, där bland annat ​My heart will go on var komponerad av honom. Han har också komponerat musiken till Star Trek II - Khans vrede och Star Trek III - The search for Spock, vilket vi trekkers minns med stor tacksamhet och glädje. Utöver detta har han gjort filmmusiken till mer än ett 50-tal filmer, däribland Gorkijparken, Avatar och The Amazing Spider-Man.

 

Vila i frid, James Horner.

Star Trek-alumner med i nionde säsongen av Face off

Av Pjotr'k , skriven 15-04-14, kl: 22:03
Kategori(er): Övrigt: Personer

Den nionde säsongen av sminkör-tävlingen Face off startar den 28 juli i USA. Bland jurymedlemmarna hittar vi Ve Neill (Hungerspelen), Glenn Hetrick (Heroes) och Neville Page (Avatar).

 

Variety rapporterar att programledaren McKenzie Westmore, för oss trekkers mer känd från några mindre Star Trek-roller, skall knyta ihop hela programserien. Till hennes hjälp finns nu även makeup-artisten Michael Westmore som också vunnit stor uppmärksamhet för sina sminkörinsatser i Star Trek (bl.a 262 avsnitt och flera filmer). 

Ny minidokumentär från ILM visar arbetet bakom magin

Av loghaD , skriven 14-01-07, kl: 17:08
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

ILM - Industrial Light and Magic - är ett näst intill legendariskt specialeffektsbolag, kända för sina bidrag till Star Wars, Harry Potter, E.T., Terminator, Avatar och så förstås Star Trek. Star Trek Into Darkness var den åttonde Star Trek-filmen de jobbade på, och gav dem verkligen en chans att visa vad de går för.

 

 

På samlarbloggen The Trek Collective kan du även spana in några av de konceptskisser som Star Trek-veteranen John Eaves producerade för filmen.

Zoe Saldana om sina utomjordiska språkkunskaper

Av loghaD , skriven 13-05-01, kl: 17:30
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Visst känns det lite underligt att vi har fått höra Zoe Saldana - allas vår Nyota Uhura - tala Avatar-språket Na'vi, men inte några Star Trek-språk? Ingen vulcanska, ingen romulanska, ingen klingonska...

 

Nu lovar skådespelerskan i alla fall att det ska bli ändring på det! Avslöjandet gjordes på ett pressevent i Berlin, och kan ses här (ungefär 23 minuter in i klippet).

Star Trek Into Darkness får 11-årsgräns

Av Aike , skriven 13-04-27, kl: 22:22
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Bara för någon dag sedan skrev SF att Into Darkness var från femton år. Nu har åldersgränsen ändrats och filmen är från elva år, skriver biokedjans hemsida

 

Sedan kan vi notera att biljettrycket för filmen i Sverige inte är enormt för premiären den tionde maj. Det finns fortfarande gott om platser kvar i Stockholm, Göteborg och Malmö på de största biograferna i respektive stad. De bästa biljetterna är dock redan bokade för kvällsvisningarna. Men för den som är sent ute i Göteborg eller Stockholm kan säkerligen få biljetter även till premiärdagen, eftersom den visas på väldigt många dukar vid många tider under dagen och kvällen. I Malmö kan det dock bli tajtare, eftersom den bara visas två gånger på Royal premiärdagen.

 

Således är det en bit kvar till intresset i London, där sajten för att boka till Odeons Imax-biograf kraschade på grund av för många besökare tidigare i april. Något som, enligt uppgift, enbart hänt med filmer som Harry Potter och Avatar. Så kanske det krävs att man låter den trettonde Star Trek-filmen utspela sig i Stockholm för något liknande här?

 

Star Trek i rubrikerna 4 mars 2013

Av Aike , skriven 13-03-04, kl: 18:54
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars
 • Zoe Saldana vill vara med i de nya Star Wars-filmerna. "Jag vill vara något sexigt, som en prinsessa från en annan planet." (+)
 • En ny Star Trek Into Darkness-trailer släpps inom kort. Den är 1 minut och 10 sekunder lång, och är förmodligen en teasertrailer för en längre andra trailer. (+)
 • Saldana är svävande om Spock och Uhura fortfarande är ett par. "Jag vet inte. De håller på att ta reda på det. De är tillsammans på det sättet att de är en del av besättningen, men situationen i filmen kommer att addera stress till deras relation". (+)

Star Trek XI med på listan över mest nedladdade filmer

Av Pjotr'k , skriven 11-11-04, kl: 15:27
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Tidningen PC för alla har i sitt senaste nummer, i butikerna snart, en lista över nätets tio mest olagligt nedladdade filmer och Star Trek har där en kanske icke så hedrande sjätteplats. Källan är statistik inhämtat från Torrentfreak för perioden 2006-2010. Hela listan är som följer:

 1. Avatar (2009)
 2. The dark night (2008)
 3. Transformers (2007)
 4. Inception (2010)
 5. Baksmällan (2009)
 6. Star Trek (2008)
 7. Kick-Ass (2010)
 8. The departed (2006)
 9. Hulken (2008)
 10. Pirates of the caribbean : Vid världens ände (2007)

Nu hoppas vi ju självfallet att de som laddade ner den tyckte att den var så bra att de sedan gick och köpte den som DVD eller Blu-ray, allt för att Star Trek som filmserie skall ha ekonomi att finnas kvar i många filmer till!

Star Trek XI belönas med S.E.T. Award

Av Fleetadmiral , skriven 11-11-01, kl: 23:48
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Enligt pressmeddelandet: "Priset S.E.T. Award som ges ut av Entertainment Industries Council, Inc. (EIC) tillsammans med The Boeing Company hedrar produktioner som uppmärksammar fälten vetenskap, ingenjörskonst och teknik".

 

Star Trek XI belönas tillsammans med tio andra filmer inom science fiction, bl.a. Avatar och Iron Man 2.

The entertainment industry is magical in reaching within the popular culture, and accurate depictions are key to having young people be entertained and informed about the wonders of science, engineering and technology and how to make the world a better place.

(Brian Dyak, ordförande, VD och grundare av Entertainment Industries Council, Inc.)

Trailer för Terra Nova

Av Fleetadmiral , skriven 11-05-04, kl: 12:31
Kategori(er): Övrigt: SF

Fox har nu släppt en sammanställning av kortare avsnitt från science fiction-filmen Terra Nova som går upp som miniserie senare i höst i USA. Serien som produceras av Star Trek-veteranen Branon Braga och Steven Spielberg handlar om en familj som reser tillbaka 85 miljoner år i tiden (från år 2149) för att undkomma skövlingen av Jordens resurser.

 

I rollerna finns bl.a. Jason O'Mara (Grey's Anatomy och CSI) och Steven Lang (hårdingen från Avatar).

 

[Klicka på Källa för att visa trailern]

Avatar årets mest illegalt nedladdade film

Av Aike , skriven 10-12-22, kl: 17:54
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: SF

Förra året var det Star Trek, i år är det Avatar som är den mest illegalt nedladdade filmen. Avatar slog också nytt piratrekord med 16 miljoner nedladdningar, skriver Digital Spy. Den förra innehavaren av detta mindre hedersamma rekordet var just Star Trek som laddades ner 11 miljoner gånger 2009.

 

Topp tio 2010:

 

1. Avatar - 16 580,000

2. Kick-Ass - 11 400,000

3. Inception - 9 720,000

4. Shutter Island - 9 490,000

5. Iron Man 2 - 8 810,000

6. Clash Of The Titans - 8 040,000

7. Green Zone - 7 730,000

8. Sherlock Holmes - 7 160,000

9. The Hurt Locker - 6 850,000

10. Salt - 6 700,000

Avatar 2 släpps 2014

Av Aike , skriven 10-10-30, kl: 10:15
Kategori(er): Övrigt: SF

Uppföljaren till förra årets mest populära film, Avatar, släpps i december 2014, säger regissören James Cameron i ett pressmeddelande, enligt LA Times.

För del tre behöver vi dock inte vänta lika länge, eftersom den släpps redan 2015. Filmerna kommer alltså precis som Tillbaka till framtiden 2 och 3 samt Matrix 2 och 3 att filmas samtidigt.

 

Uppföljarna har emellertid en del att leva upp till, då ettan bland annat spelade in mer än 2,7 miljarder dollar på bio och fick nio Oscarsnomineringar.

Inception har fått en egen Wiki

Av Aike , skriven 10-08-16, kl: 05:42
Kategori(er): Övrigt: SF
Christopher Nolans science-fictionfilm Inception har tagit både kritiker och biopublik med storm. Populariteten är så pass stor att hängivna fans har skapat The Inception Wiki, där all information om filmen finns. Det är dock inte första gången en enskild film får en Wiki. Storsuccén Avatar har också en.

Totalt har Inception hittills spelat in drygt 560 miljoner dollar globalt.

Star Trek vinner Saturnpris för bästa make-up

Av Aike , skriven 10-06-26, kl: 00:20
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
Precis som på Oscarsgalan vann Star Trek igår pris för bästa make-up på Saturngalan. Men den store vinnaren var Avatar som vann tio priser, bland annat för bästa science fiction-film, skriver Trekmovie.com.

Star Trek-kändisar gick dock inte lottlösa från galan. Zoe Saldana valdes till årets bästa skådespelerska för Avatar. Star Trek-filmens manusförfattare Roberto Orci och Alex Kurtzman vann specialpriset George Pal Memorial Award. Och Leonard Nimoy vann pris för bästa gästroll för Fringe.

Dessutom fick dvd-samlingen Star Trek Movie Collection pris för just det, bästa dvd-samling.

Chris Pine tävlar om två MTV-awards

Av Aike , skriven 10-05-12, kl: 21:53
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar (SAEP)
Chris Pine fick två nomineringar inför MTV-awardgalan.

Pine är nominerad som bästa stjärna respektive bästa manliga nykomling för rollen som Kirk i Star Trek. Tyvärr lyckades inte filmen bli nominerad som bästa film eller i någon av de ytterligare tre kategorier filmen och skådespelare i den var nominerade i (se här).

Zoe Saldana kan dock vinna pris som bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll i Avatar.
Galan sänds den 6 juni på MTV.

Avatar-regissören skickar med 3D-kameror för nästa Marsbil

Av Fleetadmiral , skriven 10-05-01, kl: 17:29
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Fyra nya digitala fullfärgszoomkameror för 3D kommer att sitta på nästa Marsrover (Mars Science Laboratory rover) och göra det möjligt att filma 3D-videosekvenser i bioformat. James Cameron som bl.a. regisserat Titanic och Avatar, är en stor älskare av vetenskap och forskning, och har övertygat NASAs projektchef Charles Bolden att ta med 3D-kamerorna på nästa Marsfärd, som planerats till 2011.

Kamerorna utvecklas av Malin Space Science Systems, Inc. och ska ge en vidfältsvy i stereoformat, ungefär så som vi upplevt Avatar på bioduken. Zoomområdet blir 15:1 (100 mm tele, ned till 6,5 mm vidvinkel). Kamerorna kommer att sitta på en hög mast på Marsbilen och ska kunna lutas och panorera landskapet.

Musiken i Star Trek-filmen nominerad till bästa soundtrack

Av Aike , skriven 10-04-14, kl: 22:37
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar
Musiken i Star Trek kan vinna en Classical Brit Award i kategorien "Soundtrack of the year". Det tillkännagav i dag galans jury.

Filmmusikens kompositör Michael Giacchino och Star Trek tävlar mot The Curious Case of Benjamin Button
och Revolutionary Road. Galan hålls den 13 maj.

Fem Constellationnomineringar till Star Trek
Tidigare i veckan blev det också klart att Star Trek-filmen får fem nomineringar på den kanadensiska science-fictiongalan Constellation. Filmen tävlar i dessa kategorier:

Bästa manliga skådespelare i en science fiction-film, TV-film, eller miniserie från 2009
Chris Pine – Star Trek
Karl Urban – Star Trek


Bästa kvinnliga skådespelare i en science fiction-film, TV-film, eller miniserie från 2009
Zoe Saldana – Star Trek (Även nominerad för Avatar)

Bästa science fiction-film, TV-film, eller miniserie från 2009
Star Trek

Enastående kanadensiskt bidrag i en science fiction-film, TV-film, eller miniserie från 2009
Bruce Greenwood

[Star Trek 12] Quinto bönar och ber, 12:an kommer före Avatar 2 och inspelning sker först år 2011

Av Pjotr'k , skriven 10-04-06, kl: 20:32
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond
Zachary Quinto säger att han är beredd att böna och be Leonard Nimoy för att denne skall återvända för Star Trek 12. Själv kommer han oavsett vilket definitivt vara med i filmen och han berättar att hans hjärta slår extra slag varje gång som J.J. Abrams ringer honom. (+)

Zoë Saldana räknar med att Star Trek 12 kommer på bio före Avatar 2, detta för att Star Trek-filmen börjar sin förproduktionsfas mycket snart. (+)
Det faktum att jag kommer att få spela Uhura igen och det faktum att jag får vara Neytiri är underbart för jag har inte kunnat skiljas från dem. [...] Och det faktum att jag kommer att vara anställd i ett och ett halvt år gör att jag känner mig riktigt nöjd, för det betyder att hyran blir betalad.


Även om Simon Pegg tidigare har sagt i intervjuer att han trodde att inspelningen av Star Trek 12 skulle börja i december, hävdar flera källor nu att inspelningen startar under våren 2011 som tidigast. Om detta innebär en försening av det planerade premiärdatumet är inte sagt i nuläget. (+)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter