Gå till innehåll
Nyhet

Leonard Nimoy är död

Rekommenderade inlägg

Det här är verkligen en sorgens dag. Leonard Nimoy, allas vår Spock, avled tidigare idag efter en tids sjukdom. Dödsorsaken var KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom), en obotlig sjukdom som gjorde det allt svårare för Leonard Nimoy att andas. 

 

BildHan föddes i Boston, Massachusetts där han började på Bostons college med ett dramastipendium, men han hoppade senare av för att ta sig till västkusten för att söka efter andra utmaningar inom skådespelaryrket.

Han började inte sin karriär i Hollywood förrän han var tjugo år då han var med i filmen Queen for a Day och även senare Rhubarb. Under 1950 och 1960-talet hade han flera större och mindre roller i både filmer och TV-serier.

 

I slutet på 1964 spelade han rollen som Spock i den första Star Trek-piloten The Cage som tyvärr inte mottogs väl av NBC. Roddenberry fick dock senare tillstånd att göra en andra pilot som blev Where No Man Has Gone Before.

 

När Originalserien lades ner så fick han en roll i TV-serien Mission: Impossible och efter det fortsatte han att ha roller i flera olika TV-serien och filmer. Redan 1973 hade han sin regissörs debut då han regisserade avsnittet "Death on a Barge" från TV-serien Night Gallery.

 

Nimoy återvände till Star Trek under 1973 som Spocks röst i Den animerade serien. Senare spelade han återigen karaktären Spock i Star Trek: The Motion Picture och i de efterföljande filmerna fram till Star Trek VI: The Undiscovered Country.

 

Sitt senaste framträdande som Spock gjorde han i 2009 års Star Trek-film, och ett mindre framträdande Star Trek Into darkness

 

Hans fru, Susan Bay Nimoy, har bekräftat dödsfallet och då sagt att dödsorsaken var just sjukdomen KOL. 

 

Vila i frid, Leonard Nimoy!

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om ni vill se fansens hyllning till Nimoy på sociala medier så som Instagram och Twitter, kolla in hashtagen #SaluteNimoy

Det är nästan lite rörande att se alla dessa foton på folk som gör den vulcanska hälsningen. Och det ger ett hum om hur stor han var och hur mycket han betyder för genren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hemskt och vääldigt tråkigt! :grater:  Läste att han var inlagd för bröstsmärtor men att han hade twittrat eller vad det var, strax efteråt.

Men det gick väl inte längre så att säga.....

Live long and prosper i Sha Ka Ree Nimoy/Spock ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick nyheten om hans död av vår sekreterare ikväll, det var svåra nyheter att ta emot, så oförberedd man var under en fram till dess väldigt trevlig kväll med ett par vänner. Av alla kändisar som gått bort under min livstid är Nimoys bortgång nog den som varit svårast att acceptera. Han ÄR Star Trek för mig och så många andra. Att få ha träffat honom och skaka hans hand var en riktig ära och ett ögonblick jag aldrig kommer glömma.

 

Vila i frid Leonard och tack så himla mycket för allt du gett oss genom dina unika talanger.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

RIP Nimoy. Verkligen trist nyhet som berörde mig när jag såg den i kväll på Facebook.

Tråkigt att det i princip bara är William Shatner av de stora kvar från TOS, både bakom och framför kameran.

Sedan måste nog Shatner vara den som har tagit det hårdast. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick reda på detta av THT igår natt. Man är väldigt berörd och chockad av denna nyhet. En man som har åstadkommit så mycket under sin livstid och en väldigt talangfull skådespelare samt väldigt respekterad av Många är nu borta.

 

Må gud skänka dig frid Leonard Nimoy.

 

"I have been and always shall be your friend"

 

End of transmission.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...