Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Miracle Workers (SCE omnibus #2)

Skriven av:
Bokserie(r): Corps of Engineers (CoE / S.C.E.)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Stjärnflottans ingenjörer räddar en rymdstation undan en säker katastrof och möter tekniksnattande aliens i den här samlingen som består av tre kortromaner: Interphase Book Two av Dayton Ward och Kevin Dilmore, Cold Fusion av Keith R A Candido och Invincible av David Mack och Keith R A Candido. En liten ordlista med Star Trek-begrepp medföljer. (Källa: SF-bokhandeln)

Innehåller e-böckerna
# Interphase: Part Two, av Dayton Ward och Kevin Dilmore
# Cold Fusion, av Keith R.A. DeCandido
# Invincible bok 1 och 2, av Keith R.A. DeCandido och David Mack


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Gustav Andersson

Jag hade tidigare läst Have tech, Will travel, den första omnibusen om ingenjörtrupperna. Den boken avslutas med första delen av Interphase, och jag ville verkligen läsa den avslutande delen.

Interphase, del 2
Den här boken tar vid där första delen avslutas. Tholierna anfaller USS da Vinci, och kommendör Gold, kommendörkapten Gomez och de andra i utelaget är fast på USS Defiant när den återigen börjar skifta dimension.
Denna del är mycket mer spännande och fylld av aktion än del 1, och det skulle verkligen kunna vara svaret på vad som hände med Defiant om inte Star Trek: Enterprise skulle ha gett oss svaret några år senare.

Cold Fusion
I den här novellen spelar Nog, från DS9, en stor roll. Deep Space 9s reaktor har förstörts av en Jem'hadar, och måste ersättas. Nog kommer på planen att använda reaktorn från stationens syster, Empok Nor. Nog följer med besättningen på USS da Vinci, och får själv uppleva ett äventyr som är vardagsmat för våra tappra officerare.

Den är helt läsvärd, och rekomenderas varmt till fansen av Star Trek: Deep Space Nine, men självklart alla andra läsare också. En del teknologier i boken verkar helt påhittad, även från Star Treks universum, men det är något man får ta.

Invincible
Kommendörkapten Sonya Gomez var ute på ett specialuppdrag när resten av hennes ingenjörstrupper är på uppdrag med Nog i novellen Cold Fusion. Gomez uppdrag är att hjälpa ett forskarlag på planeten Sarindar att börja utvinna en värdefull malm.
Först måste hon dock vinna arbetarnas och forskarlagets tillit, en uppgift lättare sagt än gjort. När det verkar som att hon lyckats dödas två av arbetarna av en mystisk varelse.

Del ett är lite långsam, men spännande, och jag saknar personkemin som finns mellan Gomez och de andra karaktärerna. Dock lyckas den här delen att få fram en bra historia och några nya spännande karaktärer.

Del ett är spännande, men jag måste nog säga att den mest spännande delen var del två. Vi får verkligen en inblick i vad en desperat person kan göra när hela hennes utbildning inte har kunnat förbereda henne på vad som väntade henne. Ett fint exempel på vad Starfleet Corps of Engineers är.


När förra omnibusen inte hade den perfekta starten, är denna omnibus bra rakt igenom. Vad jag verkligen gillade, men som kanske inte hade så mycket med hur boken trycktes utan mer i vilken ordning e-böckerna skrevs, är att Invincible hade blivit ihopklippt till en enda stor lång novell.
Fin läsning för fina stunder

Betyg: 10 av 10

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Miracle Workers
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0743444124
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter