Jump to content

VOY: Säsong 2


thestargaze

Säsong 2 på Star Trek Voyager var..  

35 members have voted

 1. 1.

  • ..bra! En av de bästa.
   12
  • ...varken eller [medel]
   11
  • ..dålig! De bättre säsongerna kommer senare.
   5
  • ..vet ej!
   7


Recommended Posts

Mina favorit avsnitt från säsongen är

The 37's

Non Sequitur

Twisted

Persistence of Vision

Resistance

Death Wish

Investigations

The Thaw

Resolutions

Basics.

Men jag måste säga att Dreadnought och Deadlock inte är helt dåliga..

De understrykna är mina 3 absoluta favoriter från säsongen.

37's: Intressant med tanke på all ufo hysteri från den tiden. Sedan så är det bra skådespelare med. Fösta avsnittet där man landar skeppet.

Death Wish: Jag gillar alltid Q. Jag tyckte det var en smart steg att ta med Q i Voyager. Gör serien intressantare, eller hur? Sedan gillar jag att vi bland annat fick ser Q-kontinium och andra Q än han från TNG. Dessutom så tar de upp intressanta tankeställare! Om man nu var odödlig och har levt mijontals år, sett allt, gjort allt..skulle det vara lika roligt eller intressant att vara odödlig?

Resolutions: Jag tycker om avsnittet på grund av den visar vad som kunde har hänt eftersom Janeway och Chakotay, som vi vet nu, aldrig blev par. Jag tycker alltså att 7of9 och Chakotay inte passar hop, men men... Bra skriven och snygg omgiving som det utspelar sig i.

Edited by Kathryn Archer
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kände att jag inte kunde rösta i pollen pga konstiga alternativ. Man hade bara att välja mellan "en av de bästa" eller "en av de sämsta".

För mig så är det ett mellanting av bra och dåligt. Favoritavsnitt är dock:

Tuvix

*Spoiler*

Neelix och Tuvok´s DNA mixas ihop till samma person i en transporter olycka. Väldigt underhållande avsnitt eftersom dessa två är som natt och dag annars. Roligt avsnitt, tycker det är bra i allt det seriösa sådär. Behöver humor ibland!

Resolutions

*Spoiler*

PGA ett virus tvingas Janeway och Chakotey Lämna Voy och leva på en obebodd planet. Det jag gillar här är att det fortfarande faktiskt går att överleva utan de mest avancerade teknikprylarna. Även om de har med lite teknik från skeppet så känns det mer bohemiskt på något sätt. Just att de tvingas lämna skeppet och lära sig leva mer isolerat på planeten är ju en intressant grej.

Death Wish

*Spoiler*

En Q kommer ombord Voy.

Här märker man att det kanske inte står så bra till på deras "hemplanet". Intressant avsnitt som visar en annan sida av Q.

Link to comment
Share on other sites

Kände att jag inte kunde rösta i pollen pga konstiga alternativ. Man hade bara att välja mellan "en av de bästa" eller "en av de sämsta".

:rodna: Oj! Det var verkligen inte min mening att ge konstiga alternativ. Glömde visst att skriva en mellanting som alternativ!

Kan inte forumledaren ändra det?

Edited by Kathryn Archer
Link to comment
Share on other sites

Säsong två har flera bra avsnitt ändå är det den säsong jag minst ser om. Jag tror det beror på Kaazons - de är för hmm "inbicilla" hehe. Idéen från början var ju att göra dem till tonårsgäng a la Bronx, det hade nog funkat bättre.

Jag gillar dock att det är mer kontinuitet i säsong två. Inte bara lösa stories utan avsnitten hör ihop ibland.

Säsong två är också bra ur den synvinkeln att alla karaktärer får en story. Senare säsonger fokuserar alltför mycket på endast ett fåtal ur besättningen. Säsong två ger plats för alla! Jag ger en kommentar om vilken karaktär som har mest spelrum i vilket avsnitt med - namn -

Mina favvisar från säsong två, om vi utgår från DVD utgivningen vilken är annorlunda mot VHS, är:

The 37's : en absolut favvis! Mycket Janeway ;) Kul idé med Amelia Earhart och en mänsklig koloni i deltakvadranten. Jag gillar den känsloladdade scenen när Janeway och Chakotay ska kolla vilka som tänker stanna kvar på planeten. -Janeway -

Resistance: Kate Mulgrew får chansen att agera mycket i detta avsnitt. Bra story. - Janeway -

Meld: En av Tuvoks bästa avsnitt. Intressant om Vulkanernas hjärna och om våld och brottslingar. -Tuvok -

Deadlock: en absololut favvis. Två Janeway! hehe och en väldigt spännande story. Harry Kim dör! och lever igen hmm ... ;) -Janeway-

Andra bra avsnitt är:

Projections - Doc -

Non Sequitur - Kim -

Persistance of Vision - Janeway men även alla andra -

Manuevers -Chakotay -

Dreadnought - B'Ellana -

Deathwish - många anser den en av Voys bästa, men jag har lite svårt för den.

- Janeway & Q-

Life Signs - Doc -

Investigations - Paris/Neelix -

The Thaw - Janeway/Kim/B'Ellana -

Tuvix- ett kontroversiellt avsnitt - Janeway/Kes -

Resolutions - Janeway/Chakotay - avsnittet för alla J/Cers

Basics 1 - Alla -

Övriga som är helt okey:

Initiations - Chakotay -

Elogium -Kes/Neelix -

Twisted - Alla -

Parturition - Paris/Neelix -

Tattoo - Chakotay -

Cold Fire - Kes -

Prototype - B'Ellana -

Alliances - Janeway & alla -

Innocence - Tuvok -

Ett av de västa avsnitten nånsin - som kan va rätt kul att se faktiskt LOL!

Threshold -Paris -

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

>Vilka är era favorit avsnitt från säsong 2?

"Meld"

Varför?

Det handlar om våld och hur svårt det är att kontrollera, även för en Vulkan. Det är också mycket spännande. Brad Dourif och Tim Russ är båda två fantastiska

>Finns det något avnitt som ni inte gillar?

Ja, "Threshold

Varför?

Det är för dumt. Och vad händer med Janeways och Toms salamander-barn? Hur kan de lämna dem kvar på den där planeten?

> Varför gillar/ogillar ni säsongen?

Det var en riktig ensemble - alla karaktärer hade något att göra, det fanns goda avsnitt för var och en, där man fick veta mycket om dem.

Till exempel:

Janeway: fantastiskt avsnitt "Resistence"

Chakotay: "Tattoo" och "Initiations"

Tuvok: "Meld" och "Innocence"

B'Elanna: "Dreadnaught" och "Prototype"

Harry: "Non Sequitur"

Tom: "Parturition" och hur han låtsades vara uppnosig för att hitta förrädaren

Neelix: "Parturition", "Investigations"

Kes: "Cold Fire" och "Tuvix"

Doctorn: "Projections" och "Lifesigns"

Den var kanske inte lika god som säsongen 1, men säkert var det en av de bästa sänsongerna.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Fick ju säsong 2 i julklapp så nu har jag (nästan) tittat klart på alla avsnitt och har massor av kommentarer... :D

Säsong innehåller många bra avsnitt, men även ett par riktiga bottennapp. Jag är väldigt förtjust i hela Seska-kazongrejen, med spionen ombord på Voyager och avsnittet där Paris hoppar av bara för att locka fram spionen är jättebra (Investigations). Jag gillar alla de avsnitten där Seska är med (Alliances, Maneuvers typ). Hon är en favoritskurk, hon är ju cardassier!!!

Och jag ÄLSKAR Basicsavsnitten, även om det första är bättre än del 2, men det är ju i säsong 3 så det pratar vi inte om nu :)

Non sequitur där Harry Kim vaknar upp i San Fransisco är också riktigt bra. Jag gillar att det faktiskt har hänt, att det inte bara nollställs efteråt och han vaknar upp på Voyager som inget har hänt.

Projections är också bra, när Barclay dyker upp och försöker övertala EMH att han är en riktig människa och inte ett hologram, jag gillar alla korsreferenser till andra Trekserier och när det dyker upp folk från andra serier blir jag alltid glad. Så d??rför gillar jag självklart Death Wish också - Q och Riker i VOY, kan det bli bättre?? :D

Twisted är intressant eftersom ingenting de gör hjälper. Ingen kommer på en mirakellösning som tar dem ur situationen, utan det enda de kan göra är att sitta och vänta på att dö. Mycket intressant! Tur att de inte dog då :D

Jag gillar dock inte:

Cold Fire. Ocamporna är trista och den kvinnliga caretakern bara ond och läbbig. Och dessutom så är ju Kes en av huvudpersonerna i det här avsnittet och jag avskyr henne. Hon kan inte ens skrika ordentligt: när hon har nästan kokat Tuvok så vrålar hon och det låter så löjligt att jag får rysningar efter ryggraden. *usch*

Och om jag säger att Elogium är ett av mina andra hatavsnitt den här säsongen så kanske ni anar ett tema? Kes. Blä. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att det är ett av VOYs sämsta avsnitt någonsin! :D

Slutligen The Thaw. En galen datorgenererad clown? Puh-leease!

Sen måste jag bara slutligen säga att jag inte tycker att Threshold är så fruktansvärt dåligt. Visst, de kunde ha besparat oss Paris och Janeways avkomma i slutet, men annars är det OK. Inte ett av de bästa, men inte det sämsta heller :)

Link to comment
Share on other sites

Mitt favoritavsnitt var nog Death Wish. Jag har alltid gillat Q, och det var kul att se honom i Voyager.

Meld var också väldigt bra, ett väldigt "känslosamt" avsnitt.

I DVD-extras får man höra att regissören av Treshold tycker att det var hans absolut sämsta avsnitt. Där kan jag inte riktigt hålla med, tycker det var ganska bra.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Jag tycker hela säsong 2 överlag är riktigt bra.

Ett av de bästa avsnitten är Investigations, handlingen är så oväntad och så full av vändningar att man hela tiden sitter klistrad framför TV:n. Helt klart ett av mina favoritavsnitt. :D

Måste dock hålla med MrsRiker om att varken Cold fire eller Elogium är något vidare bra. Gillar inte heller Kes av nån anledning..

Likaså Threshold inget vidare. Handlingen är riktigt bra så länge det handlar om att färdas i Warp 10, men när de förvandlas till ödlor och får massa ungar går det lite för långt..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 1 year later...

Har precis sett hela säsongen och jag tyckte att det mesta var riktigt bra. Resolutions och Death Wish är de absolut främsta, som flera andra nämnt. Sedan kommer antagligen Projections och Deadlock. Jag håller också med MrsRiker om att The Thaw är ett riktigt dåligt avsnitt, men sedan tycker jag även att Non Sequitur är ett fruktansvärt tråkigt avsnitt. Det har väl antagligen att göra med att det är centrerat runt Kim som också är väldigt tråkig och antagligen den person i Voy jag tycker minst om.

En annan höjdpunkt med säsongen är Brad Dourifs gästframträdanden, han är en grymt bra skådespelare och det är trevligt att se honom som något annat än Grima i Sagan om Ringen och Billy Bibbit i Gökboet :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Jag har funderat på denna säsongen ett bra tag nu och kommit fram till följande:

Resistance, Meld, Deadlock och Innocence är alla mycket bra avsnitt. Även Lifesigns är bra fast jag gillar inte idén/subrutinen att doktorn kärar ner sig... Death Wish är kul för att jag älskar Q, fast han var bäst på TNG tiden...

Det mest lysande ögonblicket för mig är ändå den surrealistiska inledningen på The 37's, när en Ford 36a kommer svävande i rymden, fantastiskt!

- - - - - - - - - - - - - - - - -

(Tuvix är ett avsnitt som är roligare att diskutera än att titta på)

-------------------------------

De riktiga bottennappen på säsongen tycker jag är Threshold, jag vet inte hur de fick ihop det och jag bryr mig inte heller.... The Thaw är förmodligen ett manus som man glömde spela in på TOS tiden... Nej man ville inte ens spela in det då... Törs nästan slå vad om att författaren i varjefall hade kvar lite röka från den tiden....

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Den var helt ok, två höjdaravsnitt är Resolutions och Tuvix, mycket Janeway, det gillar jag. Även om Tuvix handlar om Tuvok/Neelix, så känns det som ett Janewayavsnitt, hon står för slutet som gjorde mig väldigt sentimental..

Ett avsnitt som jag knappt tål är Non Sequitur, grymt jobbigt (tråkigt) avsnitt, allt känns ihopblandat och fel, har dessutom aldrig varit ett stort fan av Harry Kim.

Link to comment
Share on other sites

Det håller jag med om, Thaw var ett avsnitt jag trodde jag skulle gilla.

Men jag blev jättebesviken, Det känns som om det är bra tänkt men fel gjort...

Ett till avsnitt som jag tycker om är Dreadnought, kanske lite långdraget och så, men en väldigt schysst idé..

har både Thaw och Tuvix kvar i säs 2 men Dreadnought måste jag hålla med om var riktigt bra, det bästa i säs 2 hittils enligt mig.

Link to comment
Share on other sites

Det håller jag med om, Thaw var ett avsnitt jag trodde jag skulle gilla.

Men jag blev jättebesviken, Det känns som om det är bra tänkt men fel gjort...

Ett till avsnitt som jag tycker om är Dreadnought, kanske lite långdraget och så, men en väldigt schysst idé..

har både Thaw och Tuvix kvar i säs 2 men Dreadnought måste jag hålla med om var riktigt bra, det bästa i säs 2 hittils enligt mig.

Dreadnought är ett mycket bra avsnitt. Underhållande hela tiden. Ganska intresant ide som manus också. Alltid skoj när de kunde blanda in Alfakvadranten i Deltakvadranten på ett trovädigt sätt. Det lyckas de med i detta avsnittet.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Överlag ytterligare en svag säsong i sin helhet. Men det finns vissa avsnitt som sticker ut, både dom bra liksom dom sämre.

Favoritavsnitt:

Non Sequitur ~ Harry vaknar upp i San Francisco men allt är inte vad det verkar som. Harry är inte min favorit bland karaktärer men när han står i fokus under större delan av ett avsnitt så tycker jag det brukar bli bättre än vanligt. Detta avsnitt bjuder ju även på en intresseväckande handling som hjälper till att sälja in avsnittet.

Meld ~ En besättningsman ombord på Voyager blir mördad och Tuvok börjar utreda vem som kan ligga bakom dådet. Lon Suder är en väldigt intressant karaktär som dessutom är utmärkt spelad av Brad Dourif. Hade gärna sett mer av karaktären och inte i dom få avsnitt han faktiskt är med i. Ett väldigt djup hos karaktären och hur han hela tiden måste käpa mot sina känslor och inte låta dom ta överhanden.

Resistance ~ Janeway, Tuvok och B'Elanna är nere på en planet för att inskaffa förnödenheter då Tuvok och B'Elanna tillfångatas medans Janeway lyckas undkomma tack vare Caylem. Jag gillar avsnittet för interaktionen mellan Janeway och den något förvirrade mannen Caylem. Hur dom mot alla odds lyckas att samarbeta men hur Janeway samtidigt får ta del av Caylem's livsöde. Starkt avsnitt.

Halvbra avsnitt:

The 37's ~ Man hittar en Ford 37:a ute i rymden och spåren efter den leder till en planet med fler överraskningar. Rätt intressant avsnitt angående vart egentligen Amelia Earhart tog vägen. Inte speciellt trovärdigt men klart intressant tankegång.

Projections ~ Doktorn får leka hjälte när det visar sig att Voyager blivit bordade av kazons. Eller har dom det? Ett av dom mer roligare avsnitten under säsong 2 och som sig bör när Doktorn är igång så brukar det bli riktigt roligt.

Resolutions ~ Janeway och Chakotay drabbas av någon form av virus som omöjliggör att dom fortsätter resan med Voyager. Intressant avsnitt om hur den ena av dom anpassar sig snabbt till ett liv på planeten dom tagit sin tillflykt till medans den andra fortsätter att ha hoppet uppe. Visar upp andra sidor hos både Janeway och Chakotay som är intressanta och fördjupar deras karaktärer en aning.

Tuvix ~ Tuvok och Neelix strålas samman till en hybrid av dom två. Intressant just att de blev dessa två karaktärer. Avsnittet hade inte varit hälften så intressant om det rört sig om t.ex. Paris och Harry. Tuvix är ju dessutom en allra höfst levande karaktär som får en till att fundera om dom gjorde rätt eller fel.

"Kan-inte-riktigt-bestämma-mig-för-vad-jag-tycker-om-detta" avsnitt:

The Thaw ~ Intressant avsnitt som har en poäng eller två. Dock aningens rörigt för min del. Att alla dessutom ser ut att komma från valfri cirkus höjer ju inte direkt trovärdigheten eller gör det enklare att ta till sig avsnittet. Men budskapet är intressant.

Övriga avsnitt i säsongen är allt från okej till dåliga.

Link to comment
Share on other sites

Intresant att du gillar "The Thaw" Tuvok. Själv tycker jag att det plattsar bland topp 10 sämsta ST-avsnitt. Fann inget underhållande där. Var bara störd hela tiden. Vad tycker du gör avsnittet underhållande?

Jag placerade avsnittet under en egen kategori: "Kan-inte-riktigt-bestämma-mig-för-vad-jag-tycker-om-detta" avsnitt: vilket betyder att jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om det. Det varierar från gång till gång då jag ser det. Har väl aldrig tyckt att det varit ett topp 10 avsnitt eller så men det har sina poänger, speciellt budskapet att inte låta rädsla eller ondska besegra dig, vilket ju Janeway och övriga bevisar mer tydligt än någonsin. Så att säga att avsnittet är underhållande eller att jag gillar det är missvisande.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...