Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Wil Wheaton i CSI

Av MrsRiker , skriven 05-02-21, kl: 11:13
Kategori(er): TNG, Övrigt
Wil Wheaton (Wesley Crusher i TNG) har precis avslutat inspelningen av ett CSI-avsnitt där han har en gästroll. Karaktären han spelar heter Walter och är en uteliggare som lider av schizofreni och som är misstänkt för mord. Avsnittet kommer att sändas någongång i mars-april i USA, så vi får dessvärre vänta på att se det här i Sverige.

Frakes och Sirtis med i finalavsnittet

Av Pjotr'k , skriven 05-02-14, kl: 19:15
Kategori(er): ENT, TNG
Jonathan Frakes har nu bekräftat att han och Marina Sirtis, som spelade William T Riker och Deanna Troi i Star Trek: The Next Generation och flera av filmerna, kommer att vara med i finalavsnittet av Enterprise. Avsnittet visas i USA den 13 maj detta år.

Sirtis & Frakes i Enterprise?

Av MrsRiker , skriven 05-01-27, kl: 18:07
Kategori(er): ENT, TNG
Enligt TrekToday planerar Paramount eventuellt något överrasknande för Enterprises säsongsfinal. På Marina Sirtis (Deanna Troi i TNG) officiella hemsida kan man läsa att både hon och Jonathan Frakes (William Riker i TNG) vara med i slutet av säsong 4.
TrekTodays källor kan också bekräfta att ett kontrakt av något slag förhandlas fram mellan Sirtis och Paramount; och enligt uppgift ska det vara Rick Berman och Brannon Braga som står för manus till avsnittet. Inga detaljer om vad det ska handla om är dock släppta ännu.

Bilder från TNG "Second Chance"

Av Pjotr'k , skriven 05-01-06, kl: 19:12
Kategori(er): TNG
Astronauten Mae C Jemison (Palmer) kommenterar för VRRRM hennes lilla roll i TNG-avsnittet Second Chances, vilken också var LeVar Burtons första episod som regissör inom Star Trek. Hos VRRRM finner du både text, bilder och ljud.

Billingsley, Curry, Stewart och en massa böcker!

Av Pjotr'k , skriven 04-10-27, kl: 17:37
Kategori(er): ENT, Quarks: Litteratur, TNG, TOS, Övrigt, Övrigt: SF
John Billingsley säger i en intervju på TrekNation att han tror på en stark och händelserik säsong 4, men att han samtidigt inte vågar säga något om det blir en säsong 5 eller ej. Även Dan Curry, ansvarig för specialeffekter, menar att säsong 4 toppar det mesta tidigare i både Enterprise och annan Star Trek. Intervjun gjordes av Save Enterprise.

TrekToday har samlat flera recensioner av den kommande DVD-boxen med TOS, säsong 2, och betygen är över lag blandade men försiktigt positiva.

På skvallerhörnan kan vi tala om att Patrick Stewart fr.o.m. den 27 januari kommer att vara med i en West End-uppsättning av pjäsen David Mamet, där han spelar gentemot Joshua Jackson (Pacey i Dawson's Creek). Ett måste för alla som är i London runt februari. Ryktena säger också att han kommer att medverka i rollen som Stålmannens pappa i filmen Superman Returns som beräknas gå upp 2006. Samma år går X-Men 3 upp på biograferna och där är planen att rollen som Xavier fortfarande är kvar och därmed självklart knuten till honom.

Böcker flödar ut från Simon & Schuster och en av de närmaste är en efterlängtad fortsättning på New Frontier-sagan, boken After the Fall. Christie Golden fortsätter dessutom med sin berättelse om vad som hände efter Voyagers hemkomst och i Old Wounds har Chakotay tagit kommandor över Voyager. Redan i december kommer nästa bok i denna serie, Enemy of My Enemy. TNG-serien A Time to... avslutas dessutom med A Time for War, a Time for Peace. Spännande läsning framöver, alltså!

Flera boxset utkommer i höst!

Av Pjotr'k , skriven 04-08-08, kl: 13:58
Kategori(er): DS9, Filmer, Quarks: DVD, TNG
I höst bombarderas marknaden med Star Trek-sets, alltså där hela serier finns i en utgåva. Det är billigare än att köpa alla säsonger var för sig.

Deep Space Nine (september), The Next Generation (oktober) och Originalserien + 6 TOS-filmer (december)

Vi minns Paul Winfield

Av Pjotr'k , skriven 04-03-11, kl: 09:28
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, TNG
I dag minns vi Paul Winfield som dog i söndags den 7 mars. Han hade två starkt minnesvärda roller inom Star Trek, där den första var den som kapten Clark Terrell i filmen Star Trek II: The Wrath of Khan. Den främsta rollen var nog ändå som Dathon i TNG-episoden Darmok där han lärde Picard att tala i metaforer.

Patrick Stewart uttalar sig om rymdfärder

Av Pjotr'k , skriven 04-02-05, kl: 11:27
Kategori(er): TNG
I dagens Metro (s 15 i Göteborgsupplagan) finns ett citat av Patrick Stewart om pengaslöseriet med bemannade rymdfärder:
Jag skulle vilja att vi fick ordning på vår egen planet innan vi skickar ut vår synnerligen ofullkomliga civilisation till andra planeter.


Citatet är hämtat från en intervju med BBC där han också säger:
"As I get older my unease at the time and the money that has to be spent on projects putting human beings back to the moon, and on to another planet, is so enormous," he said.

"And it would take up so many resources, which I personally feel should be directed at our own planet."

Wil Wheaton ger ut sin boktrio

Av Pjotr'k , skriven 04-01-28, kl: 13:05
Kategori(er): TNG
Wil Wheaton (Wesley i Star Trek: The Next Generation) skall via förlaget O'Reilly ge ut en tre böcker lång serie rapporterar tidningen Star Trek Magazine i sitt nummer från den 22 januari. Den första boken är en samling med korta historier, kallad "Dancing Barefoot", och den andra boken är en självbiografisk bok. Dancing Barefoot har tidigare getts ut direkt av Wheaton, som då utan reklam sålde 3000 exemplar inom loppet av fem månader.

Stephen Hawking misstänks vara misshandlad

Av Pjotr'k , skriven 04-01-19, kl: 12:34
Kategori(er): TNG
Den kände vetenskapsmannen Stephen Hawking drabbas sedan en tid av plötsliga och oförklarliga skador. Polisen har nu börjat misstänka att detta kan bero på att någon under en längre tid har utsatt och fortfarande utsätter honom för misshandel.

Stephen Hawking spelade sig själv som hologram i ett avsnitt av TNG.

Sirtis väldigt glad med sin roll i "Nemesis"

Av Jocke , skriven 02-10-27, kl: 17:48
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, TNG
Marina Sirtis är väldigt glad över att Deanna Troi har en stor roll i "Nemesis":
"John Logan, bless his heart, was a big Troi fan, so he's written me a nice role in this movie. I'm very happy. Beyond getting married and being a blushing bride, Troi is basically the catalyst in the denouement of the movie because of the relationship that she has with Shinzon. I actually have something to do with the plot this time."

Will Riker och Deanna Troi gifter sig äntligen i filmen, efter att i flera år ha flörtat med varandra i "The Next Generation":
"I think it was time. I'm just thanking god that it wasn't Troi and Worf. I would have killed myself. I would have. I never liked that relationship."

Hela intervjun finns i senaste utgåvan av "Star Trek Monthly" och utdrag från intervjun finns hos Sci-Fi Pulse.

TNG Säsong 3 box recensioner

Av Jocke , skriven 02-06-22, kl: 16:47
Kategori(er): Quarks: DVD, TNG
Nu när TNG Säsong 3 boxen snart släpps så dyker de första recensionerna av boxen upp. Recensionerna (region 1):

- Home Theater Forum
- IGN DVD
- DVDFILE.com

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter