Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

NordvästpassagenNordvästpassagen (eng: northwest passage) var en benämning som gavs av Chakotay på en korridorliknande region av rymden i deltakvadranten, som innehöll stora mängder av kvantsingulariteter (lokala kraftiga gravimetriska störningar). Korridoren var helt fri från borgaktivitet, trots att den gick igenom borgernas hela territorium. USS Voyager planerade att använda korridoren för att korsa det väldiga borgkontrollerade området.

Skälet till att Nordvästpassagen var helt tom på borger, var att en art t.o.m. mäktigare än borgerna, art 8472, hade planterat singulariteterna i avsikt att invadera Vintergatan från deras egen fluidiska rymd. Art 8472 planerade att utrota borgerna som hämnd för att borgerna försökt assimilera dem. Men efter detta hade de även som mål att rensa galaxen från allt annat liv.

När detta blev klart för Kathryn Janeway beslöt man på USS Voyager att undvika korridoren helt och istället ingå en (temporär) allians med borgerna för att stoppa art 8472 från att invadera galaxen. Med hjälp av modifierade borgnanosonder lyckades man också besegra art 8472. (Scorpion)

Efter att art 8472 dragit sig tillbaka till sin egen rymd, förseglades troligen singulariteterna i korridoren.
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter