Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Sök


Sortera efter:
[ Avancerad sökning ]

Star Trek Online får ny expansion

Av loghaD , skriven 16-05-05, kl: 22:50
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Sedan det släpptes för sex år sedan har online-spelet Star Trek Online tillåtit spelare att på egen hand utforska det ultimata gränslandet, från Eldgrottorna på Bajor till Eridon-nebulosan vid Klingonska Imperiets yttersta rand. Senare expansioner har öppnat upp både det Romulanska Stjärnimperiet och Deltakvadranten, och således gett fans allt fler möjligheter att leva ut sina Star Trek-fantasier.

 

Star Trek Online utspelar sig dock mer än 30 år efter händelserna i Star Trek: Nemesis, vilket å ena sidan tillåter spelare att utforska ett oskrivet kapitel i Star Treks historia, men samtidigt kanske inte riktigt tilltalar de som föredrar originalseriens handling och estetik. Lagom till den seriens 50-årsjubileumet kommer nu den nya expansionen Agents of Yesterday, som kommer att föra spelare tillbaka till 2200-talet. Expansionen kommer att öppna upp flera nya platser, såsom Edren och Taurus II, samt fem ny skeppsklasser.

 

Spelare kommer även att få träffa flera kända karaktärer från TOS-eran, bland annat Pavel Chekov och Montgomery Scott, med röster av Walter Koenig och Chris Doohan (son till James Doohan).

Leonard Nimoy hyllas, på jorden såsom i rymden

Av loghaD , skriven 15-03-02, kl: 09:58
Kategori(er): Övrigt: Personer

sam_cristoforetti_150301.jpg

Astronauten Samantha Cristoforetti gör den vulcanska saluten ombord ISS. (Källa)

 

I fredags kom nyheten att Leonard Nimoy, en av Star Treks mest ikoniska skådespelare, hade gått ur tiden; till det oupptäckta gränslandet, från vars gräns ingen återvänt. I snart 50 år har han strålats in i vardagsrum och biosalonger som den fascinerande Mr. Spock, och i den här artikeln ska vi försöka att visa ett litet tvärsnitt av de miljontals hyllningar som han har fått från människor jorden runt.

 

Star Trek har uppmuntrat många människors intresse för naturvetenskap och rymdforskning. En av dem är astronauten Mae Jemison, som har angett Star Trek som en av sina viktigaste inspirationskällor.

 

 

Även månresenären Buzz Aldrin har uttryckt sina kondoleanser.

 

 

Rymdbyrån NASA har gått ut med ett pressmeddelande, och det är även många av astronauterna ombord den internationella rymdstationen (ISS) som har hyllat honom på olika sätt.

 

terry_virts_150301.jpg

Astronauten Terry Virts ombord ISS gör den vulcanska saluten ovanför Leonard Nimoys födelseort, Boston. (Källa)

 

Här på jorden är det förstås även många Star Trek-skådespelare och andra medverkande som har uttryckt sin sorg över deras väns bortgång.

 

 

 

 

 

Nichelle Nichols uttryckte sin sorg via Facebook, och Walter Koenig har skrivit en eulogi som går att läsa på TIME.com.

 

picard_spock_data_sela_reunification_150302.jpg

 

Även TNG-besättningen hade möjligheten att interagera med Leonard Nimoy när han var med i följetången Reunification, och många hade någonting att säga om deras minnesvärda kollega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonathan Frakes hade en särskilt fin komplimang till företrädaren:

 

 

 

 

Rick Berman var redan i sorg över Star Trek-kollegan Maurice Hurleys bortgång, och beskriver den gångna veckan som den sorgligaste i Star Treks 50-åriga historia.

 

 

 

 

 

kate_mulgrew_thumbnail_150302.jpgKate Mulgrew

(via Facebook)

Leonard Nimoy had dignity, gravitas, a witty and irreverent sense of humor, and an intelligence of exceptional size and dimension. In conversation, I always felt as if I couldn't afford to miss a word of what he was saying because he never failed to say something that sprang from a deeply authentic and original spirit. As an artist, his contributions have been inestimable. As a man, he stood quite dramatically alone in his singularity, and that can be said of very few. KM

 

 

 

anthony_montgomery_vulcan_salute_150302.jpg

Anthony Montgomery

(via Instagram)

 

My son doesn't know how profound this gesture is, he just thinks it's cool daddy can make his fingers do that and wants to do it by himself. #RestInPeaceMrSpock #StarTrek #MayWeAll #LLAP #DaddyDiaries

 

 

 

J.J. Abrams twittrade ett handskrivet meddelande till mannen som överbryggade gapet till hans nya universum.

 

abrams_nimoy_150302.jpg

 

 

 

 

 

life_is_a_garden_150302.png

 

Utöver de många som kände honom personligen är det förstås många fans som har uttryckt sina kondoleanser på olika sätt. Ett exempel är användarna på det vulcanska språkforumet Korsaya, som jobbar med att översätta Leonard Nimoy-citat till vulcanska. Bland annat så har användaren Xtmprsqznt-wlfb översatt Nimoys sista tweet och gjort ett riktigt konstverk av det.

 

Samtidigt har klingonisten chaDQI på Instagram lagt upp en bild på den klingonska frasen batlh Daqawlu'taH utskriven med hans alldeles egna fusion av japansk och klingonsk kalligrafi.

 

Ett annat Spock-fan är ingen mindre än president Barack Obama, som i ett pressmeddelande skriver att Leonard Nimoy personifierade "Star Treks optimistiska, inkluderande vision för människans framtid".

 

Leonard Nimoys fans kommer från jordens alla olika hörn, men tack vare modern teknologi kan vi prata med varandra via Twitter, Facebook och allsköns forum. I lördags var det tusentals fans som trädde in i sina digitala alteregon i spelet Star Trek Online och for till planeten Vulcan för att ta farväl av skådespelaren.

 

star_trek_online_nimoy_memorial_150302.jpg

Minnestjänst på planeten Vulcan. Som mest var omkring 1000 sörjande uppkopplade samtidigt. (Källa)

 

Vi kan omöjligen uppmärksamma alla de otaliga hyllningar och kondoleanser som har gått ut till Nimoy under de gångna dagarna, men några vi aldrig får förglömma är de som har drabbats allra hårdast: Hans familj. Vi ägnar en tanke åt hans nära och kära, och önskar dem alla långa liv och välgång.

 

adam_nimoy_150302.jpg

Simon Pegg skriver manus till Star Trek XIII, tillsammans med Doug Jung

Av loghaD , skriven 15-01-22, kl: 11:18
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

peggjung_150122.jpg

För knappt en månad sedan avslöjade Bob Orci att han "producerar; varken mer eller mindre". Dette ledde till mycket förvirring kring vad som hade hänt med hans sedvanliga position som manusförfattare, och hans två skrivarkollegor J.D. Payne och Patrick McKay. Nu står det klart: Simon Pegg kommer att skriva manus till Star Trek XIII, tillsammans med Doug Jung.

 

Simon Pegg är förstås bekant för oss trekkies och trekkers som de nya filmernas Montgomery Scott, men han är även en prisbelönt manusförfattare med filmer såsom Shaun of the Dead, Hot Fuzz och The World's End i bagaget.

 

Doug Jung har skrivit manus till avsnitt av ett antal TV-serier, bland annat polisdramaserien Dark Blue och polygamistdramaserien Big Love, men det här blir hans första utflykt i långfilmernas värld.

 

 

Det är än så länge okänt om man kommer att ta inspiration från det manusutkast som Orci skrev tillsammans med Payne och McKay, eller om man kommer att börja om på helt ny kula.

 

Tack till forumanvändaren Akonitin för det här nyhetstipset.

Info om ett planerat säsong 5-avsnitt av Enterprise

Av Pjotr'k , skriven 13-05-11, kl: 18:33
Kategori(er): ENT

Anthony Montgomery började med en hiphop-sång och Linda Park började att joddla. Så startade deras gemensamma panel idag på Fedcon 22 nyss. Anthony hade tyckt det var roligare om familjetemat kunde ha utvecklats mer för Travis Mayweather. Men han förstår att fokus låg på tre huvudroller och att de övriga var sidokaraktärer. Han berättar att manusförfattarna hade ett otroligt avsnitt planerat för säsong 5, där spegeluniversat och kejsarinnan Sato och hennes andreman Travis Mayweather skulle ha utvecklats mer. Porthos togs om hand av en hundansvarig som kallade hundarna, för det var minst två, för Prada, Chanel, etc.

Star Trek i rubrikerna 1 maj 2013

Av Pjotr'k , skriven 13-05-01, kl: 19:01
Kategori(er): Arter och grupperingar, Övrigt: Personer

Idag den 1 maj är det ju arbetarrörelsens dag, och vad passar då bättre än att sjunga sången Internationalen på klingonska? Läs mer på Klingon imperial forums där flera översättningsförslag finns.

 

Anthony Montgomery besöker Trekradio den 4 maj för att prata om sin tecknade roman Miles away som kom ut den 24 april. Romanen handlar om 16-årige Maxwell Miles som tidigt förlorade sina föräldrar på ett mystiskt sätt. Han utvecklar övermänskliga förmågor och kontaktas därför av en hemlig organisation. Läs mer om boken på Montgomerys webbplats.

Wang, Montgomery och Phillips kommer till Fedcon

Av Pjotr'k , skriven 12-10-11, kl: 22:15
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon

Tre ytterligare skådespelare har anmälts till den strida skaran av skådespelare som kommer till Fedcon 22 i maj nästa år. Det är Garrett Wang (Harry Kim) som än en gång mantlar rollen som s.k. Master of ceremonies. Dessutom så ser vi hans kollega i Star Trek: Voyager, Ethan Phillips (Neelix) och en av skådespelarna i Star Trek: Enterprise, Anthony Montgomery (Travis Mayweather).  Med dessa tre senaste har nu alltså 6 Star Trek-skådespelare avtalats med. 

Världens första privata rymdfarkost till ISS tar med sig Scottys aska

Av Fleetadmiral , skriven 12-05-18, kl: 21:55
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Teknik och vetenskap

I morgon är det en historisk dag för rymdfarten, då den första kommersiella rymdfarkosten ska docka med den internationella rymdstationen ISS. Och inte nog med det, för i lasten finns bl.a. resterna av James Doohan (chefsingenjör Montgomery Scott i Star Treks originalserie) som dog 2005. På söndag morgon lämnar SpaceX rymdraket Falcon 9 startrampen.

 

James änka Wende Doohan kommer att närvara vid uppskjutningen vid Cape Canaveral i Florida.

 

Kvinnor hatar Anthony Montgomery

Av Aike , skriven 11-09-18, kl: 13:52
Kategori(er): ENT, Övrigt: Personer

Anthony Montgomery (Mayweather) är hatad för sin roll i Single Ladies. I serien spelar han affärsmannen Darryl Jenkins som utpressar sin otrogna frus älskare.

-Rollen är kul därför jag får mycket kritik från kvinnliga fans som faktiskt känner för Darryls fru. De kommer upp till mig på gatan och säger att de hatar mig för min karaktär i serien, säger han till Indystar.com.

 

Montgomery tror, men är inte säker på, att han ska återvända till serien i höst. I intervjun berättar han också att rollen som Travis Mayweahter i Enterprise är hans favoritroll så här långt i karriären.

-Jag kunde nå den största gruppen människor, vilket verkligen placerade mig på kartan runt om jorden. Jag hade roligt i alla 98 avsnitten.

Grottvandring med klingonsk vägledning

Av Pjotr'k , skriven 10-07-31, kl: 09:15
Kategori(er): Övrigt
Jenolan-grottorna väster om Sydney i Australien är ett av världens äldsta kalkstensgrottsystem och grottsystemet har fått ge namnet åt ett av Star Treks skepp, USS Jenolan (den som Montgomery Scott befann sig ombord när skeppet kraschlandade på en dysonsfär). Grottorna kommer nu att bli den första turistattraktionen i världen att få en guide på klingonska. Två klingonska experter från USA flög förra månaden till Australien för att slutföra översättningen av en självguidningstur. Från nästa månad finns guiden tillgänglig, tillsammans med 10 andra språk.

Simon Pegg har en roll i kommande Narnia-filmen

Av Pjotr'k , skriven 10-06-22, kl: 22:33
Kategori(er): Övrigt: Fantasy
Simon Pegg (Montgomery Scott) har röstrollen som musen Reepicheep (sv. Rippip) i filmen Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen med premiär den 25 december i år. Filmen är nu i en efterproduktionsfas och vi kommer att åter få se Edmund och Lucy Pevensie som de enda av de sammanlagt fyra syskonen som får komma in i Narnia. Regissören och manusförfattaren har lovat att magin som fanns i den första filmen men som något gick förlorad i den andra, nu skall återtas.

Leonard Nimoy om en tolfte film och Simon Pegg om karaktärsutveckling *spoilervarning*

Av Pjotr'k , skriven 09-04-27, kl: 13:32
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness
Leonard Nimoy är enligt Salt Lake Tribune öppen för möjligheten att återkomma till Star Trek och stänger inte längre dörren, såsom var fallet under det senaste 19 år långa uppehållet. Han gillar dynamiken i den nya filmen mellan den yngre och den äldre Spock, där den yngre fortfarande försöker finna sin egen roll i ett större sammanhang, medan den äldre Spock är mer avslappnad i vem han är och vad hans liv skall ha för fokus. Han ser att hans egen karaktär är just nu som mest lik den äldre Spocks karaktär.

Simon Pegg, som spelar Montgomery Scott i filmen, fick en dag för ett bra antal månader sedan ett e-brev från JJ Abrams som helt kort sade "Vill du spela Scotty". Då Pegg sedan 9 års ålder sett Star Trek (även om han snarare var ett Doctor Who- och Star Wars-fan) tog det inte lång tid för honom att tacka ja. Han berättar i en intervju för Scotland on Sunday hur han utvecklade Scottys roll och dialekt, för han ville inte kopiera James Doohans version då han menar att det inte skulle bli respektfullt. Han delar en del scener med Leonard Nimoy och är synnerligen glad över detta.

Upplagan från den 4 maj av tidningen Newsweek innehåller en artikel om Star Trek-filmen såväl som om Star Trek-märkets historia. Läs hela artikeln på Newsweek.

Star Trek XI - 13 dagar kvar

Av Pjotr'k , skriven 09-04-24, kl: 22:29
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
 • Ytterligare 4 dossiers har getts ut av Paramount, dessa är om Vulcan, Pavel Chekov, Montgomery Scott och Hikaru Sulu. Ni hittar dem i vår bilddatabas.
 • Eric Bana intervjuas av brittiska tidningen Telegraph - undertecknad redaktör läser inte genom den för att inte riskera några eventuella spoilers.
 • Ni kan läsa hela (?) presskonferensen från Storbritannien-premiären av filmen på Slashfilm (del 1, 2, 3) - med mycket intressant dialog med skådespelarna och JJ Abrams, bland annat. (Tack till 747 för nyhetstipset)
 • 10 officiella bilder från filmen har lämnats ut av Paramount. Se dem i vår bilddatabas.
 • För er som undrar vilken av filmerna Wolverine och Star Trek som vinner kampen om biobesökarna får gärna beskåda nedan tecknade beskrivning (hämtad ur serietidningen Star TreX) - vinnaren är solklar, eller hur? :)

Star Trek i rubrikerna - 23 mars 2009

Av Pjotr'k , skriven 09-03-23, kl: 09:20
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Spel: Star Trek Online
Webbserier av trekkers
Idag nås äntligen svensk massmedia om att Christer Fuglesang har en roll i fanfilmen Gatekeeper, något vi rapporterade om i oktober förra året. läs mer om Gatekeeper här. Sedan hittade vi en intressant artikel om Matthew Montgomery och om hans medverkande i fanfilmerna Star Trek: Hidden Frontier (som en homosexuell klingon) och Star Trek: Odyssey (som läkaren). Läs artikeln på Fangoria Online som fokuserar mycket på HBT-frågor.

Star Trek Online
I ett försök att uppnå en anknytning till det övriga Star Trek-universat har Cryptic Studios gjort en intervju med Annika Hansen (tidigare känd som Seven of Nine). Intervjun stänger dörren för en fortsatt romans mellan Chakotay och Seven of Nine och konstaterar att borgerna kommer att ha en plats i Star Trek: Online.

Star Trek XI
I natt hade Nya Zeelands största tidning, New Zealand Herald lagt upp en artikel om att Nya Zeeland får den absoluta världspremiären av filmen Star Trek, men den artikeln har därefter tagits bort. Var det bara en fråga om en missuppfattning eller har något ändrats i Paramounts marknadsföringsplaner? Sedan har vi också upptäckt att bland världspremiärerna hittar vi... den 7 april (ja, redan en dryg månad före USA- och Sverigepremiären) då massmedia kommer att få se filmen i sin helhet på Sydneys operahus (kanske var det detta som vi på Star Trek Databas förstod som premiären på Sydneys operahus, missuppfattningen var ju i sådana fall lätt skedd). Därefter kommer filmen visas i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Japan, Sydkorea, Nederländerna, Nya Zeeland, Ryssland, Spanien och Storbritannien, inte USA i denna världsturné, då dessa får en specialvisning vid något helt annat tillfälle. Artikeln hämtas från /film.com och som vanligt med dessa visningar så får vi räkna med att massmedia inte får visa något förrän några dagar före filmens premiär för allmänheten. Visst - en och annan webbplats kommer säkert att skriva något, men några detaljer kommer med stor sannolikhet inte att avslöjas.

Ett klipp som Thorsten Wulff på TrekMovie har gjort visar samtliga logos från Star Treks historia, från originalserien till den elfte filmen. Det är vackert, om än snabbt ihopklippt och lite överdramatiskt...

Star Trek i rubrikerna - 8 mars 2009

 • Brannon Braga inser att avslutningen av Star Trek: Enterprise, med avsnittet These are the voyages..., inte blev så bra som han trodde när avsnittet gjordes. "Jag tror att intentionerna med avsnittet var att skicka en hjärtlig hälsning till alla Star Trek-serier, för vi visste att Star Trek skulle vara borta från TV för en lång, lång tid". Han fortsätter: "Jag vet inte vad jag skulle ha gjort, för då tyckte jag att den var riktigt cool, det först när den kom ut som jag insåg 'det här fungerar inte'.". Om han skulle ha gjort det på ett annat sätt skulle han troligtvis bara ha avslutat serien. (+)
 • Terry Farrell (Dax i Star Trek: Deep Space Nine) har under februari medverkat i en teaterpjäs tillsammans med sin man Brian Baker och det är deras första gemensamma arbete. Pjäsen är A R Gurneys Love Letters från 1988. (+)
 • Willie Rivera, den skomakare som gjorde skorna till samtliga skådespelare i de första Star Trek-filmerna, är nu 91 år och fortsätter att leverera skor till kända och mindre kända. Riveras skomakeri har nu sålts vidare till en yngre förmåga, men Rivera är fortfarande med i arbetet, och till den elfte Star Trek-filmen finns de med på ett hörn även där. Vill man köpa skor som är identiska med skorna i den första Star Trek-filmen kostar dessa 800 USD per par, vilket enligt skomakarna själva är ett kap då materialet och arbetstiden är dyrbar. (+)
 • 5 nya skärmbilder från Star Trek: Online har dykt upp på zam.com (+)
 • Anthony Montgomery (Travis Mayweather i Star Trek: Enterprise) berättar i en intervju för Trekweb.com om sitt nya hip hop-album A.T. Montgomery har haft ett par gästroller i Navy: CIS (marinsoldat) och House (socialarbetare), han har börjat på en barnbok och har skapat en tecknad TV-serie. Han såg aldrig det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise och vill inte diskutera vad han kände med det avsnittet. Det finns mer som sägs i intervjun, för er som är intresserade. (+)

Star Trek XI - 207 dagar kvar *spoiler*

Av Pjotr'k , skriven 08-10-12, kl: 08:44
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
En nyhetsuppdatering rörande Star Trek, den elfte Star Trek-filmen med premiär i maj 2009. I regi av J J Abrams och med manus skrivet av radarparet Alex Kurtzman och Roberto Orci hoppas nu Paramount att Star Trek-genren skall få ny energi och locka både tidigare trekkers och helt nya. För säkerhets skull så spoilervarnar vi nyhetsinlägget, om någon nu missar att det handlar om nyheter kring filmen :).
 • I november släpps äntligen en längre trailer inför filmen. Exakt datum har inte avslöjats än, men källan inom Paramount har även avslöjat att sekretessen kring filmen, vilken hittills har varit omfattande, kommer att börja ruckas på vid samma tillfälle som trailern släpps. (Källa)
 • Zachary Quinto jämför i en intervju med SFX Magazine rollen som Sylar i Heroes och rollen som Spock. Sylar har han själv varit den första skådespelaren att gestalta medan Spock har 40 års historia med en exceptionell skådespelare "vid rodret". Även om han upplevde att detta skapar olika arbetssätt, så var det ändå i grunden densamma, då han skapar sin egen version av Spock. Han har insett att han inte kan tävla med den roll som Leonard Nimoy skapade, och har därför möjligheten att finna någonting nytt i karaktären. (Källa)
 • Eric Bana, som spelar Nero, är i diskussioner med Millennium Films om en roll i en nyinspelning av den franska filmen Le Convoyeur. Filmen har namnet Armored med ett preliminärt premiärdatum den 18 september 2009. (Källa)
 • Roberto Orci och Alex Kurtzman vill föra in mer av Star Wars i Star Trek. Det här kommer de att älska på det svenska Star Wars-forat... Med detta menar de att de vill ha mer detaljer i galna rymdstridsscener, något som skiljer Trek från Wars, men "kraften" hoppas vi att de håller utanför... Orci & Kurtzmann tror dessutom att det blir en debatt efter att filmen kommit ut om den passar in i kanon eller inte. Även om de är övertygade om att filmen är kanoniserad, så är det oroväckande att se deras förväntningar om en debatt. (Källa)
 • Kommer Simon Peggs Montgomery Scott att få möta den äldre Spock (spelad av Leonard Nimoy) i flera scener? Det verkar i alla fal så, enligt The Sun. (Källa)
 • På Youtube hittar vi en intervju med Karl Urban, Leonard McCoy i filmen, där han berättar att han sedan många år varit Star Trek-fan, även om han inte benämner sig som trekker. Han menar dessutom att filmen är oerhört konsekvent och trovärdig gentemot originalserien, något som lugnar tankarnba något efter att ha läst Orcis och Kurtzmanns uttalande ovan.
  (Källa)

Missa inte nyheterna på Star Trek Databas - här finner ni de viktigaste och mest intressanta nyheterna för en svensk trekker, om den kommande filmen såväl som om annat Star Trek-relaterat.

Star Trek XI - 220 dagar kvar

Av Pjotr'k , skriven 08-09-29, kl: 20:57
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Nu när det är 220 dagar kvar till premiären av Star Trek, sammanfattar vi något av den senaste veckans nyheter om den elfte filmen. En del har vi redan tagit upp, så det upprepar vi inte nu, men det övriga handlar uteslutande om Montgomery Scott, då SImon Pegg har varit på en intervjuturné i Storbritannien.
 • Montgomery Scott är från en plats lite norr om Glasgow, och talar glaswegisk dialekt. Detta enligt Simon Pegg, som spelar Montgomery Scott i filmen med premiär i maj. Han fick handlingsutrymme och valde själv att placera den skotska dialekten därifrån. Han har dock inte tillåtelse att tala med den dialekten nu, efter beslut av J.J. Abrams som håller hårt på sekretessen kring filmen. (Källa)
 • Chris Doohan, James Doohans (den ursprungliga Montgomery Scott) son, kommer att spela Montgomery Scotts medhjälpare i filmen. (Källa)

Intervju med Simon Pegg

Av Pjotr'k , skriven 08-08-26, kl: 22:34
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Simon Pegg, skådespelaren som skall ta över Montgomery Scotts roll i den kommande filmen Star Trek, har intervjuats av tidskriften Total Film. Han säger bl.a. att säkerheten är total omkring vilka som får släppa nyheter om filmen. Han skämtar om att Paramount har inplanterat en bomb i honom som skulle utlösas om han sade för mycket. Efter att Zachary Quinto hade setts på en bild vid inspelningen i oktober 2007 (se den här), blev det en total nedsläckning av allt som kunde avslöja något om filmen, ett faktum som alla science fiction-medier runtom i världen haft att klaga på. Pegg berättar vidare i samma intervju att han inte valt att göra en komisk karaktär. "jag hoppas att jag kan lugna alla och säga till dem att jag tagit mig an [rollen] med hel och fast heder gentemot originalet. (Källa)

I övrigt rapporteras att Pegg tog ett smygfoto på sig själv i uniformen, men att han kände sig så skyldig och valde att ta bort bilden från mobilen, utifall att de kanske skulle kolla den på vägen ut. (Källa)

Bilder på fler aktörer från nya Star Trek-filmen

Av Fleetadmiral , skriven 08-08-10, kl: 19:16
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Vi har tidigare visat bilder på fyra av aktörerna i sina respektive roller i Star Trek XI (080718). Nu har bilder släppts på ytterligare fyra skådespelare. Vid Star Trek Comic Con kunde fans plocka åt sig en posters var av de som hittills blivit utgivna. Naturligtvis nöjde sig inte de flesta fans med det, utan återvände till mässan tills de samlat på sig allihop!

[Klicka på bilderna för förstoringar]

Hikaru Sulu Montgomery Scott Leonard McCoy Pavel Chekov
(John Cho) (Simon Pegg) (Karl Urban) (Anton Yelchin)

Star Trek-stjärnans aska försvunnen på nytt

Av Pjotr'k , skriven 08-08-08, kl: 21:46
Kategori(er): Övrigt: Personer
Askan efter Star Trek-stjärnan James Doohan är försvunnen efter en andra misslyckad raketuppskjutning. Doohan, som spelade Montgomery Scott i originalserien samt i flera av filmerna, avled 2005 och i testamentet stod uttryckligt att hans kvarlevor skulle skjutas ut i rymden. Det gjordes försök redan 2007 att skjuta upp en del av askan, men det misslyckades då och askan kunde senare hittas i öknen.

Nu gjordes alltså ett nytt försök att få upp Doohans aska till en permanent viloplats ovanför Jorden, men två minuter efter avfyrningen försvann dock raketen. Det anses inte troligt att de denna gång skall återfinnas. Doohans son Elrich Blackhound säger till massmedia att "Det här har förvandlats till en märklig, utdragen prövning. Jag tror bara Lenins begravning drog ut mer på tiden".

(Tack till The Doctor)

Anthony Montgomery ger ut CD

Av Pjotr'k , skriven 08-05-27, kl: 22:39
Kategori(er): Övrigt: Personer
Anthony Montgomery (Travis Mayweather) är färdig med inspelningen av sin musik-CD. Som barnbarn till jassgitarristen Wes Montgomery så har han sedan barnsben varit van vid sång och musik. Nu förverkligar han en av sina drömmar i albumet som beräknas komma ut för den internationella marknaden i oktober 2008. Skivan har arbetsnamnet A.T. och kommer inte att ges ut för den nordamerikanska marknaden.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter